Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αλ. Αυλωνίτης: Καμία πρόνοια για νησιώτες και μεσαία τάξη στον προϋπολογισμό 2024 (video)

Προϋπολογισμός
15 Δεκεμβρίου 2023 / 11:03

Ο προϋπολογισμός 2024 δεν προνοεί για την κρίση στέγης και ακρίβειας και δεν λαμβάνει υπόψη τις σύγχρονες απαιτήσεις, δήλωσε στην ομιλία του στην Ολομέλεια ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ

ΑΘΗΝΑ. Ο προϋπολογισμός 2024 είναι μακριά από τις ανάγκες των νησιών και της μεσαίας τάξης, δεν προνοεί για την κρίση στέγης και ακρίβειας και δεν λαμβάνει υπόψη τις σύγχρονες απαιτήσεις, δήλωσε στην ομιλία του στην Ολομέλεια ο βουλευτής Κέρκυρας ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αλέξανδρος Αυλωνίτης.

Ο βουλευτής Κέρκυρας, παρουσίασε στοιχεία για την αύξηση των φόρων, τις αρνητικές πρωτιές της χώρας στην ακρίβεια τροφίμων, στέγης και βενζίνης, προειδοποίησε για τους πλειστηριασμούς που έρχονται, για την αύξηση του δημοσίου και ιδιωτικού χρέους και την επαναφορά της ρήτρας αναπροσαρμογής μέσω των “πολύχρωμων” τιμολογίων ενέργειας.

Παράλληλα, άσκησε δριμύτατη κριτική για την κοροϊδία στους νησιώτες με τα οφειλόμενα από το Μεταφορικό Ισοδύναμο, αφού όπως είπε χαρακτηριστικά “δεν δώσατε ούτε ένα ευρώ το 2023 και τώρα πληρώνετε μόλις 2 μήνες του 2022!! Δεν αντιλαμβάνεστε τι σημαίνει νησιώτης, δεν σας ενδιαφέρει”.

Ο Αλέκος Αυλωνίτης, αποκάλυψε ότι η Κυβέρνηση Μητσοτάκη στέρησε επί τρία χρόνια πολύτιμους πόρους από τους Δήμους των 10 μεγάλων λιμένων (ανάμεσα στους οποίους και η Κέρκυρα) γιατί δεν έβγαλε τις ΚΥΑ για τον καθορισμό των ποσών, επικαλούμενη την πανδημία! “Αντέχει αυτή η απίστευτη πράξη σας σε κριτική; Την ώρα που υπογράφατε σωρηδόν απευθείας αναθέσεις, δεν βρήκατε μία ημέρα να εκδόσετε τις απαραίτητες ΚΥΑ, στερώντας από τους ΟΤΑ έσοδα για έργα και δράσεις;” είπε χαρακτηριστικά.