Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τον δρόμο της εξόδου παίρνουν εντός του 2024, 160 συμβασιούχοι του Νοσοκομείου Κέρκυρας

ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ
08 Δεκεμβρίου 2023 / 13:29
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Μικρή η συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που προχώρησαν τα δυο Σωματεία εργαζομένων του νοσηλευτικού ιδρύματος

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τη μονιμοποίηση των 160 περίπου συμβασιούχων που οδηγούνται στην έξοδο εντός του 2024, ζητούν τα δυο Σωματεία Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, επισημαίνοντας ότι η αποχώρησή τους θα οδηγήσει σε περαιτέρω υποστελέχωση του ιδρύματος.

Στο πλαίσιο της σημερινής πανελλαδικής στάσης εργασίας (10 π.μ. – 3 μ.μ.) που κήρυξε η ΠΟΕΔΗΝ και στην οποία συμμετέχουν το Ενιαίο Σωματείο Εργαζομένων του ΓΝΚ και το Σωματείο Εργαζομένων του Ψυχιατρικού Τομέα του Νοσοκομείου, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πύλη του νοσοκομείου.

Οι λιγοστοί συγκεντρωμένοι ζήτησαν την άμεση ανανέωση των συμβάσεων όλων των συμβασιούχων στις δημόσιες μονάδες υγείας (επικουρικών, με συμβάσεις ΣΟΧ, ΔΥΠΑ, «τριμηνιτών» επικουρικών που είχαν προσληφθεί κατά εφαρμογή του άρθρου 50 του Ν. 4825/2021, ειδικευόμενων νοσηλευτών, μέσω προγραμμάτων της ΔΥΠΑ «4.000 στην Υγεία» και προγράμματος για μακροχρόνια ανέργους, μέσω ΕΟΔΥ) για ένα τουλάχιστον έτος και με νομοθετική ρύθμιση να μονιμοποιηθούν με πλήρη εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα.

Καλύπτουν πάγιες ανάγκες

Όπως τόνισε στην «Ε» η Πρόεδρος του Ενιαίου Σωματείου Εργαζομένων του ΓΝΚ Ντίνα Ιωάννου, αυτή τη στιγμή έχουν παραταθεί για λίγους μόνο μήνες, οι συμβάσεις που λήγουν στις 31 Δεκεμβρίου του 2023 και ότι η αποχώρηση περίπου 160 εργαζομένων που απασχολούνται στο νοσηλευτικό ίδρυμα με ελαστικές σχέσεις εργασίας θα οδηγήσει στην περαιτέρω υποστελέχωση του νοσοκομείου.

Όπως είπε μόνο το 45% των οργανικών θέσεων καλύπτονται σήμερα, με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα στη λειτουργία αρκετών κλινικών.

«Οι συμβάσεις για το επικουρικό προσωπικό (διοικητικοί, νοσηλευτές) ανανεώθηκαν μέχρι τον Μάιο του 2024,των ειδικευόμενων νοσηλευτών και των εργαζομένων στην καθαριότητα για ακόμη τρεις μήνες και παράλληλα συνεχίζονται οι διαγωνισμοί για εργολάβους», ανέφερε η ίδια, τονίζοντας ότι οι συμβασιούχοι καλύπτουν πάγιες, διαρκείς, επιτακτικές και αυξανόμενες ανάγκες.

Στήριξη

Τη στάση εργασίας που κήρυξαν τα δυο Σωματεία Εργαζομένων του νοσοκομείου στήριξε η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Δημοσίου με ανακοίνωσή της ζητώντας μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

 

ΦΩΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.