Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Καταγγελία Ομάδας Υγείας ΣΥΡΙΖΑ: «Μεγάλα δώρα σε ιδιώτες ακτινολόγους από το νοσοκομείο Κέρκυρας»

Ομάδα υγείας ΣΥΡΙΖΑ
06 Δεκεμβρίου 2023 / 12:52

«Η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας ωθεί τους μόνιμους γιατρούς να παραιτηθούν και να κάνουν συμβάσεις ως ιδιώτες»

ΟΜΑΔΑ ΥΓΕΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ. 379.000 ευρώ για ένα χρόνο(!!!) σε ιδιώτες ακτινολόγους για διαγνώσεις σκοπεύει να δώσει το νοσοκομείο μας σύμφωνα με την πρόσφατη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου. Διαγνώσεις που θα γίνονται με τα μηχανήματα του νοσοκομείου και αξιοποιώντας το προσωπικό (τεχνολόγους) του νοσοκομείου.

Το έχουμε ξαναπεί ότι η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας, δε βάζει θεμέλια για την βελτίωση της κατάστασης στο νοσοκομείο. Μετά τις παραιτήσεις/συνταξιοδοτήσεις 5 ακτινολόγων (και ενώ έρχεται και ακόμα μια συνταξιοδότηση σε 20 μέρες από τώρα). πρακτικά η διοίκηση λέει τώρα σε όλους τους μόνιμους ιατρούς «Παραιτηθείτε και σας προσφέρουμε δεκαπλάσια αμοιβή και βελτιωμένες συνθήκες εργασίας, χωρίς εφημερίες, αν κάνετε σύμβαση ως ιδιώτες«. Θα θυμίσουμε ότι για 6 αποχωρήσεις ιατρών στο ακτινολογικό ότι το νοσοκομείο έχει προκηρύξει στο μεταξύ μόνο 2 μόνιμες θέσεις ακτινολόγων.

Αντι δηλαδή να δώσουν αυξήσεις για να προσελκύσουν νέους μόνιμους ιατρούς και αντι να προκηρύξουν τις απαραίτητες οργανικές θέσεις που έμειναν κενές εξαιτίας της πολιτικής που εφαρμόζουν, σκορπίζουν λεφτά σε ιδιώτες για πρόσκαιρη κάλυψη.

Με το ποσό αυτό αν ήθελε, το νοσοκομείο μας θα έκανε προκήρυξη για 12 (ΔΩΔΕΚΑ) μόνιμους ακτινολόγους.

Μας λένε δήθεν ότι δεν έρχεται κανείς... Πώς να έρθει κάποιος σε ένα τμήμα που σε 3 χρόνια, άφησαν επίτηδες να υποστελεχωθεί σε τέτοιο βαθμό, χάνοντας το 85% των ειδικευμένων ιατρών του, χωρίς έστω για τα μάτια του κόσμου, να προκηρύξουν όλες τις θέσεις που έμειναν κενές;

Γιατί να έρθει κάποιος ακτινολόγος, όταν αν ανοίξει ιδιωτικό επάγγελμα και κάνει σύμβαση, θα πληρώνεται τα τρίδιπλα, από ότι ως μόνιμος;

Μάλιστα η σχετική απόφαση της διοίκησης του νοσοκομείου, περιέχει και 4 σελίδες νομολογίας για να τεκμηριώσουν τη νομιμότητα της απόφασης τους. Είναι προφανές ότι θέλουν να μη μπλέξουν γιατί ξέρουν πως η σπατάλη που αποφάσισαν είναι τεράστια.

Επίσης τραγικό είναι πως πάρα το ιλιγγιώδες ποσό, προγραμματίζονται μόλις 30 μαγνητικές το μήνα, δηλαδή λιγότερο από 2 μαγνητικές σε κάθε εργάσιμη ημέρα. Δηλαδή και θα πληρώνουμε τεράστια ποσά και οι πολίτες δε θα εξυπηρετούνται καθώς ο μαγνητικός τομογράφος θα υπολειτουργεί!

-  Την επομένη φορά που θα σκεφτείτε για τις αυξημένες τιμές στα Μάρκετ (λόγω τις αύξησης που μας λένε των μεταφορικών) και για το αυξημένο ΦΠΑ στο πετρέλαιο που πληρώνετε φέτος….

-   Την επόμενη που θα ακούσετε για το πλεόνασμα στα έσοδα του δημοσίου, από την έμμεση φορολογία, που όλοι πληρώνουμε...

-   Την επόμενη φορά που θα αγανακτήσετε και θα απεργήσετε για το νέο κεφαλικό φόρο που ετοιμάζουν στους ελευθεροεπαγγελματίες….

-   Την επόμενη φορά που θα διαμαρτυρηθείτε για το χάλι του Γενικού μας νοσοκομείου…

…Να θυμηθείτε ότι τα λεφτά σας, με τις αποφάσεις των εκλεκτών της Νέας Δημοκρατίας στην Κέρκυρα αντί να στηρίξουν την ουσιαστική στελέχωση του, κατέληξαν στις τσέπες ιδιωτών…

Ομάδα Υγείας ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας                                                                  

Κέρκυρα 06/12/2023