Τετάρτη 08.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Να ενημερωθεί το δημοτικό συμβούλιο για το ζήτημα του Εργοστασίου Δεσύλλα ζητά η «Εκκίνηση»

Εργοστάσιο Δεσύλλα
20 Nov 2023 / 14:43

Mε επιστολή προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κεντρικής Κέρκυρας

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΕΚΚΙΝΗΣΗ). Την ενδελεχή ενημέρωση για την εξέλιξη της διεκδίκησης του εργοστασίου Δεσύλλα από τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας ζητά ο επικεφαλής της Εκκίνησης Κωνσταντίνος Γρηγοριάδης, με επιστολή του προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου:

«Στην 28η Κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, πάρθηκε η ιστορική απόφαση να διεκδικήσει ο Δήμος το ακίνητο του εργοστασίου Δεσύλλα. Η απόφαση περιείχε δύο άξονες, με βάση τους οποίους θα κινούμασταν και προς την κατεύθυνση να συμμετέχουμε στον πλειστηριασμό του ακινήτου από την Τράπεζα Πειραιώς και να απευθυνθούμε στο Υπουργείο Πολιτισμού.

Δείτε επίσης: Να «χτυπήσει» ο Δήμος το εργοστάσιο Δεσύλλα στον πλειστηριασμό

Την επομένη της συνεδρίασης του Δ.Σ. επισκέφθηκα μαζί με τον συνάδελφο κ. Καρύδη το Μαράσλειο όπου συναντηθήκαμε με την Νομική Υπηρεσία του Δήμου καθώς και με τον Γ. Γραμματέα κ. Πουλή, ενημερώνοντας τους για την απόφαση του Δ.Σ.  και συζητώντας για τις επόμενες ενέργειες που πρέπει να γίνουν. Ο Γ. Γραμματέας μας υποσχέθηκε ότι εντός της εβδομάδας θα είχαμε ενημέρωση για τις δυνατότητες του Δήμου ως προς τον πλειστηαριασμό.

Στην αυριανή συνεδρίαση 29η δεν περιλαμβάνεται ως θέμα το "Εργοστάσιο Δεσύλλα" , όπως είχαμε συμφωνήσει να έρθει στην προηγούμενη συνεδρίαση προκειμένου να παρθεί και η διαδικαστική απόφαση πέρα από την πολιτική, μετά από την ενημέρωση των υπηρεσιών για την δυνατότητα παρέμβασης στον πλειστηριασμό.

Παρακαλώ αύριο να υπάρξει ενδελεχής ενημέρωση για το που βρισκόμαστε από πλευράς υπηρεσιών όσον αφορά το ζήτημα του πλειστηριασμού και την δυνατότητα παρέμβασης του Δήμου.

Με εκτίμηση.

Γρηγοριάδης Κωνσταντίνος»