Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τον εκπλειστηριασμό του εργοστασίου Δεσύλλα φέρνει στο δημοτικό συμβούλιο η Εκκίνηση

Εργοστάσιο Δεσύλλα
09 Nov 2023 / 13:43

Ζητά να συζητηθεί το θέμα ως κατεπείγον στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κεντρικής Κέρκυρας

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΕΚΚΙΝΗΣΗ). Την Τετάρτη 8/11/2023 πραγματοποιήθηκε πλειστηριασμός του «Εργοστασίου Δεσύλλα» από την Τράπεζα Πειραιώς. Η τιμή εκκίνησης του πλειστηριασμού ήταν 8,23 εκατ. Ευρώ, και τελικά κατέληξε άκαρπος καθώς δεν βρέθηκε κανένας αγοραστής.

Η συνολική έκταση του ακινήτου είναι 36.736 τ.μ. όπου περιλαμβάνονται 6 διατηρητέα κτίρια συνολικής έκτασης 4.695 τ.μ.. Η συνολική έκταση η οποία δύναται να αξιοποιηθεί σύμφωνα με τον τοπικό τύπο είναι 16.000 τ.μ.. Η αξιοποίηση που θα λάβει χώρα στο συγκεκριμένο ακίνητο αφορά άμεσα το Δήμο και την κοινωνία του νησιού καθώς θα καθορίσει σε πολύ μεγάλο βαθμό την ποιότητα ζωής στην περιοχή της Γαρίτσας αλλά και γενικότερα όλης της πόλης, συνεπώς οφείλει το Δ.Σ. να συζητήσει το συγκεκριμένο θέμα.

Πρόκειται για την ζωντανή βιομηχανική ιστορία της Κέρκυρας, ενώ ταυτόχρονα στο χώρο είναι πιθανό να βρίσκονται σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα. Το κατεπείγον του ζητήματος έγκειται στο ότι το ακίνητο ήδη βγήκε σε πλειστηριασμό και βρίσκεται σε διαδικασία εκποίησης, οπότε ο Δήμος θα πρέπει να προλάβει τις εξελίξεις.

Με εκτίμηση.

Γρηγοριάδης Κωνσταντίνος

ΕΚΚΙΝΗΣΗ – Αριστερό Δημοκρατικό Μέτωπο για την Κέρκυρα