Σάββατο 29.06.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τα «τσούγκρισαν» Όλγα Κεφαλογιάννη και Δημήτρης Μπιάγκης

Όλγα Κεφαλογιάννη
29 Μαΐου 2024 / 11:57

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ευρεία σύσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό την Υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη που επισκέπτεται το νησί. 

Στο χαιρετισμό της η Όλγα Κεφαλογιάννη επεσήμανε τη μεγάλη βαρύτητα που δίνει το Υπουργείο της στη συνεργασία με τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ώστε να προχωρήσουν θέματα αειφορίας του Τουρισμού με απώτερο στόχο τη βελτίωση της παροχής υπηρεσιών και τελικά την επιμήκυνση της περιόδου.

Η Υπουργός Τουρισμού επεσήμανε επίσης τα σημαντικά κονδύλια από το Ταμείο Ανάκαμψης που μπορούν να αξιοποιηθούν από τις Περιφέρειες, προκειμένου να τονίσει τη βαρύτητα του αποτελέσματος της Ευρωκάλπης της 9ης Ιουνίου.

Αντιπαράθεση με Δ. Μπιάγκη

Παρέμβαση για τα πιεστικά προβλήματα των γερασμένων υποδομών του νησιού, που έχουν όμως άμεσο αντίκτυπο στο τουριστικό προϊόν έκανε ο βουλευτής Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ, επισημαίνοντας προκαταβολικά ότι δεν έχει αντιπολιτευτική διάθεση, αλλά να θέσει τα προβλήματα για τα οποία δεν έχει γίνει καμία παρέμβαση εδώ και πολλά χρόνια. Ενδεικτικά ανέφερε την ύδρευση, το οδικό δίκτυο, τις τουριστικές σχολές, τις δομές υγείας αλλά και τη διαχείριση των λιμανιών.

Η Υπουργός Τουρισμού ωστόσο, απέδωσε την τοποθέτηση του Δημήτρη Μπιάγκη αντιπολιτευτικό χαρακτήρα, καθώς δεν άκουσε καμία πρόταση για την επίλυση των προβλημάτων, αντιθέτως άκουσε αιχμές για τη χρονική στιγμή που επέλεξε η Υπουργός να επισκεφθεί το νησί.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι βουλευτές των Ιονίων Νήσων της ΝΔ ,ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κέρκυρας Δ.Μπιαγκης,οι Χωρικοί Αντιπεριφερειάρχες,οι δήμαρχοι Ζακύνθου, Λευκάδας, Σάμης, Κεντρικής Κέρκυρας, Β Κέρκυρας, εκπρόσωπος του Δημάρχου Νότιας Κέρκυρας, οι εκπρόσωποι των Επιμελητηρίων από τα Ιόνια Νησιά,οι τουριστικοί φορείς (AOCTA,Ένωση Ξενοδόχων Κέρκυρας,Ομοσπονδία Επαγγελματιών Τουριστικών Καταλυμάτων), ο ΟΛΚΕ, το λιμεναρχείο και η Αστυνομία.