Σάββατο 18.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κέρκυρα: Επείγουσα ΕΔΕ για την καταγγελία χειρουργείου χωρίς αναισθησία

Νοσοκομείο Κέρκυρας
02 Nov 2023 / 16:30
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Το πόρισμα της έρευνας αναμένει η Διοίκηση του Νοσοκομείου Κέρκυρας, προκειμένου να υπάρξουν ασφαλή συμπεράσματα

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την άμεση διενέργεια επείγουσας Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης διέταξε η Διοικήτρια του Νοσοκομείου Κέρκυρας Αδαμαντία Εγγλεζοπούλου, μετά τη σοβαρή καταγγελία ασθενούς ότι χειρουργήθηκε χωρίς αναισθησία. Όπως αναφέρει η  κ. Εγγλεζοπούλου στην "Ε", όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά προς διερεύνηση προκειμένου να υπάρξουν ασφαλή συμπεράσματα. 

Η γυναίκα που χειρουργήθηκε για κήλη στη σπονδυλική στήλη περιγράφει μια εφιαλτική εμπειρία καθώς κατά τη διάρκεια του χειρουργείου άκουγε, ένιωθε και είχε επίγνωση της διαδικασίας, χωρίς να μπορεί να αντιδράσει. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η γυναίκα θυμάται ακόμα και διαλόγους που είχαν οι γιατροί μεταξύ τους.

Υγειονομικές πηγές βεβαιώνουν την "Ε", ότι υπήρξε προέκυψε πρόβλημα στη διαδικασία αναισθησίας, χωρίς να γίνει αντιληπτό την ίδια στιγμή.  Υπογραμμίζουν  ωστόσο ότι η ασθενής  δεν ένιωθε πόνο καθώς είχε λάβει αρχικά την αναλγητική ουσία που προηγείται της κύριας νάρκωσης. Δεν έχει ακόμα καταστεί ξεκάθαρο πού οφείλεται η δυσλειτουργία στις ενδείξεις του μηχανήματος.

Κατ' εντολήν της Διοικήτριας του ΓΝΚ, η ΕΔΕ θα διενεργηθεί άμεσα, κατά απόλυτη προτεραιότητα.   

Η ασθενής είναι καλά στην υγεία της και ήδη έχει πάρει εξιτήριο, κατόπιν τριήμερης νοσηλείας που ακολούθησε το χειρουργείο.   

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.