Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αποχή και στο δημοτικό Καστελλάνων Μέσης για τις σχολικές μεταφορές

Δημοτικό Σχολείο Καστελλάνων Μέσης
26 Οκτωβρίου 2023 / 11:01
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Διαμαρτυρία των γονέων έξω από το σχολείο των παιδιών τους

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες γονέων και μαθητών στην προσπάθειά τους να πιέσουν ώστε να λυθεί επιτέλους το πρόβλημα των σχολικών μετακινήσεων.

Σήμερα το πρωί οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Καστελλάνων Μέσης, σε συνεννόηση με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, έκαναν αποχή από τα μαθήματα και διαμαρτυρία, καθώς δύο μήνες σχεδόν μετά την την έναρξη της σχολικής χρονιάς, τα παιδιά συνεχίζουν να μην έχουν σχολικό δρομολόγιο.

Η Περιφέρεια επικαλείται διαδικαστικά ζητήματα, ωστόσο τις συνέπειες πληρώνουν οι οικογένειες, εφόσον πρέπει να φροντίζουν για τη μεταφορά των παιδιών στο σχολείο, με όσους κινδύνους ενέχει αυτό για την  οδική ασφάλεια. Παράλληλα, οι περισσότεροι γονείς εργάζονται, με αποτέλεσμα να αναλαμβάνουν τις μετακινήσεις ακόμα και παππούδες ή γιαγιάδες.

Εν αναμονή υλοποίησης των δεσμεύσεων που έχουν λάβει, οι γονείς θα εξετάσουν τις επόμενες κινήσεις τους. Υπενθυμίζεται ότι το δρομολόγιό τους είναι ένα από τα 37 που παραμένουν άγονα, ενώ σύμφωνα με την πληροφόρηση που έχουν πάρει από τον Αντιπεριφερειάρχη, σε πρόσφατη συνάντησή τους, την ερχόμενη Δευτέρα θα ξεκινήσει η διαβούλευση με τους λεωφορειούχους, διαφορετικά θα ακολουθηθεί η διαδικασία της νέας τροπολογίας με απευθείας ανάθεση. 

 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.