Δευτέρα 13.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο «κόμπος στο χτένι» έφθασε με τις μετακινήσεις και για το σχολείο Καστελλάνων Μέσης

Δημοτικό Καστελλάνων Μέσης
24 Οκτωβρίου 2023 / 11:34
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Παράσταση διαμαρτυρίας του Συλλόγου Γονεών και Κηδεμόνων στον Αντιπεριφερειάρχη Κώστα Ζορμπά

ΚΕΡΚΥΡΑ. Αντιμέτωπος με γονείς ήρθε για ακόμη μια φορά ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κέρκυρας για την έλλειψη σχολικών μεταφορών, καθώς σήμερα τον επισκέφθηκε αντιπροσωπεία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Καστελλάνων Μέσης και της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Κηδεμόνων.

Οι γονείς ζήτησαν πληροφόρηση και χρονοδιάγραμμα για την έναρξη των μετακινήσεων των παιδιών τους, που σχεδόν δύο μήνες τώρα πηγαίνουν στο σχολείο με ίδια μέσα, με όσους γονείς ή και παπούδες ακόμα έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν τα παιδιά. Αυτό συνιστά με τεράστια ταλαιπωρία, αφενός γιατί οι γονείς εργάζονται, αφετέρου λόγω των κινδύνων που εγκυμονούν αυτές οι μετακινήσεις.

Το δρομολόγιο του δημοτικού σχολειου Καστελλάνων Μέσης είναι και αυτό ένα από τα 37 «άγονα», όπως ενημέρωσε ο Αντιπεριφερειάρχης. 

«Ο κ. Ζορμπάς μας πληροφόρησε ότι σε τέσσερις εργάσιμες λήγει η προθεσμία των προσφορών και τη Δευτέρα θα ξεκινήσει η διαβούλευση. Εάν και αυτή η διαδικασία αποβεί άγονη, τότε θα γίνει απευθείας ανάθεση. Εμείς βέβαια διατηρούμε τις επιφυλάξεις μας» λέει στην "Ε" ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Καστελλάνων Μέσης Θεόδωρος Βαρότσης. 

Επόμενες κινήσεις

Όπως αναφέρει ο ίδιος, ο Σύλλογος εξετάζει ήδη τις επόμενες κινήσεις του. Υπάρχει σκέψη για να κάνουν αποχή τα παιδιά από τα μαθήματα, αλλά αυτό θα αποφασιστεί, εάν συμφωνήσουν οι γονείς.

Ως ύστατο μέσο πίεσης, όπως συμπληρώνει ο κ. Βαρότσης, ο Σύλλογος εξετάζει ακόμα και το ενδεχόμενο κατάθεσης αγωγής κατά παντός υπευθύνου για την ταλαιπωρία των οικογενειών και για διαφυγόντα κέρδη από τις ώρες εργασίας που χάνουν. 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.