Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μαρία Δρυ: «Ανύπαρκτη και ανεπαρκής στα θέματα Υγείας η Περιφέρεια»

Μαρία Δρυ
04 Οκτωβρίου 2023 / 15:32

Τα Κέντρα Υγείας της Περιφέρειας στενάζουν χωρίς προσωπικό, εξοπλισμό και με ανεπαρκείς κτηριακές υποδομές

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΜΑΡΙΑ ΔΡΥ - ΜΕΝΟΥΜΕ ΙΟΝΙΟ). Ενώ συνεχίζονται οι παραιτήσεις ιατρών και παραμένει μεγάλος ο αριθμός των κενών θέσεων στα Γενικά Νοσοκομεία της περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ γίνονται καθημερινές διακομιδές στα γειτονικά ηπειρωτικά Νοσοκομεία και οι Επτανήσιοι πολίτες αισθάνονται ανασφαλείς, η Περιφερειακή Αρχή παραμένει απομονωμένη και περιχαρακωμένη στην υποτέλεια απέναντι στην κυβερνητική γραμμή. Η υποτέλεια αυτή συνιστά αδιαφορία για τους πολίτες της περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Αδυνατώντας να διεκδικήσει οτιδήποτε, ευθυγραμμίζεται με τις επιλογές της Κυβέρνησης διαπιστώνουμε: Καμία πρωτοβουλία για την επανίδρυση της Υγειονομικής Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, καμία πρωτοβουλία στην κατεύθυνση της εξεύρεσης κινήτρων ώστε να στελεχωθούν επαρκώς οι δομές Υγείας στα Ιόνια νησιά, καμία πρωτοβουλία στην κατεύθυνσης της δημιουργίας ενός κοινού μετώπου με όλους τους τοπικούς φορείς για να την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στους κατοίκους των νησιών μας. Παράλληλα τα Κέντρα Υγείας της Περιφέρειας στενάζουν χωρίς προσωπικό, εξοπλισμό και με ανεπαρκείς κτηριακές υποδομές.

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες η Περιφερειάρχης, ζώντας σε μια δική της πραγματικότητα, κομπάζει για δήθεν χρηματοδοτήσεις και προγράμματα που τελικά δεν πρόκειται να υλοποιηθούν όπως δεν έχουν υλοποιηθεί τόσα άλλα.

Πώς λοιπόν θα μπορούσαμε να περιμένουμε το αυτονόητο, να αξιοποιηθεί δηλαδή η ευκαιρία της υγειονομικής κρίσης που προέκυψε στην περιφέρεια Ιονίων Νήσων με θανατηφόρα περιστατικά λεπτοσπείρωσης ώστε να θωρακιστούν κατάλληλα οι δομές υγείας;

Χάθηκε και αυτή, όπως όλες σχεδόν οι χρηματοδοτήσεις…