Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η Μαρία Δρυ επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ στην Περιφέρεια, με «αστερίσκους»

Μαρία Δρυ
22 Αυγούστου 2023 / 09:37
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Μια ανάσα πριν την καταληκτική ημερομηνία το κόμμα καταβάλλει προσπάθειες να κλείσει αυτόνομο ψηφοδέλτιο

ΚΕΡΚΥΡΑ. "Λευκός καπνός" βγήκε μετά από πολλές ζυμώσεις για τον υποψήφιο περιφερειάρχη που θα κατεβάσει το ΠΑΣΟΚ, μολονότι οι συσκέψεις, οι προτάσεις και οι προβληματισμοί ροκάνισαν όλον τον πολύτιμο χρόνο. 

Τα στελέχη της Νομαρχιακής Επιτροπής Κέρκυρας, αλλά και η Επιτροπή Αυτοδιοίκησης της Χαρ. Τρικούπη, επιθυμώντας να διατηρήσει το κόμμα την καλή πορεία που διέγραψε στις εθνικές εκλογές, προσανατολίζονταν σε νέα ηλικιακά πρόσωπα, χωρίς να ευδοκιμήσει κάποια από τις αρχικές προτάσεις.

Το τελικό "ναι" - με αστερίσκους- ήρθε από τη Μαρία Δρυ, στη χθεσινή συνεδρίαση της Νομαρχιακής, μια ανάσα πλέον από την τελική καταληκτική προσθεσμία αναγγελίας των υποψηφίων συνδυασμών. Η αποδοχή εκ μέρους της έχει προυποθέσεις, εφόσον δεν υπάρχει ακόμα κλεισμένο ψηφοδέλτιο και δεν έχει αποφασιστεί το θέμα της χρηματοδότησης. 

Εξάλλου, πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, έχουν ήδη ενταχθεί σε άλλους συνδυασμούς, είτε προς τα δεξιά, είτε προς τα αριστερά του.

Ο ελάχιστος αριθμός που απαιτείται είναι 35 υποψήφιοι σε όλη την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι περισσότεροι έχουν βρεθεί.

Αναμένεται η συνεδρίαση της τοπικής ομάδας της Νότιας Κέρκυρας, σε μια ύστατη προσπάθεια να κλείσουν και τα τελευταία κενά και να επιτευχθεί μια αυτόνομη κάθοδος - έστω με την ψυχή στο στόμα.

 

ΦΩΤΟ@ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

 

 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.