Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μαθητές του 6ου Δημοτικού Κέρκυρας κατασκεύασαν τα δικά τους ρομπότ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
19 Σεπτεμβρίου 2023 / 09:47
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Συνεχίζεται και φέτος το επιτυχημένο πρόγραμμα εκπαιδευτικής ρομποτικής που υλοποιείται στο σχολείο

ΚΕΡΚΥΡΑ. Κατασκευαστές των δικών τους ρομπότ με απλά τουβλάκια και άλλα δομικά υλικά έγιναν μαθητές του 6ου Δημοτικού Σχολείου Κέρκυρας.

Στο πλαίσιο του προγράμματος σπουδών, οι μαθητές της α’ τάξης, είχαν την ευκαιρία την προηγούμενη σχολική χρονιά να υλοποιήσουν τρίμηνο πρόγραμμα εκπαιδευτικής ρομποτικής (STEM).

Τα παιδιά κατασκεύασαν απλές μηχανές με απλά δομικά στοιχεία (τροχαλίες, γρανάζια, τουβλάκια, ρόδες, μοχλούς) και μέσω  προγραμματιζόμενων ρομπότ δαπέδου (ΒeeBot) πραγματοποίησαν διάφορες δραστηριότητες, με σκοπό τη διδασκαλία του ελέγχου και της κατεύθυνσης (προσανατολισμού).

 

 

 

Τα οφέλη για τους μικρούς μαθητές ήταν πολλά. Ενίσχυσαν την εφευρετικότητα και τη δημιουργικότητά τους, έμαθαν να δουλεύουν σε ομάδες με σκοπό την ενθάρρυνση της ομαδικής εργασίας και του πειραματισμού, έκαναν χρήση της τεχνολογίας και εξάσκησαν την κριτική τους σκέψη.

Το επιτυχημένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα συνεχιστεί και τη φετινή χρονιά δίνοντας την ευκαιρία στους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους, μέσα από παιγνιώδεις δραστηριότητες ενθαρρύνοντας την βιωματική και διερευνητική μάθηση.

 

ΦΩΤΟ 6ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.