Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Επίσκεψη του Αλέξανδρου Αλεξάκη στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Λευκίμμης

Αλέξανδρος Αλεξάκης
15 Σεπτεμβρίου 2023 / 11:10

ο υποψήφιος δήμαρχος Αλέξανδρος Αλεξάκης, επικεφαλής του συνδυασμού «Νέα Αρχή για την Νότια Κέρκυρα» ενημερώθηκε για την αναγκαιότητα στήριξης από την αυτοδιοίκηση

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΑΛ.ΑΛΕΞΑΚΗΣ-ΝΕΑ ΑΡΧΗ). Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στις Αλυκές Λευκίμμης της Κέρκυρας επισκέφτηκε χθες ο υποψήφιος δήμαρχος Αλέξανδρος Αλεξάκης, επικεφαλής του συνδυασμού «Νέα Αρχή για την Νότια Κέρκυρα», συνοδευόμενος από την συνεργάτη του και στέλεχος του συνδυασμού, Μπόγδου Πόπη.

Στη συζήτηση με την Διευθύντρια του  Κέντρου Εκπαίδευσης, κ. Άρτεμη Μπριασούλη, αναδείχθηκε η χρησιμότητα του ΚΕΠΕΑ Κέρκυρας και η αναγκαιότητα υποστήριξης του από πρώτο και δεύτερο βαθμό αυτοδιοίκησης. Απαιτείται να υπάρξει μεγαλύτερη υποστήριξη από τον δήμο Νότιας Κέρκυρας, για την εφαρμογή νέων προγραμμάτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και έργα υποστήριξης του σημαντικού αυτού υγροβιότοπου που είναι περιβαλλοντικό σημείο αναφοράς για την Κέρκυρα.

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κέρκυρας στεγάζεται στον ιστορικό χώρο των αλυκών της Λευκίμμης που βρίσκεται στο νότιο άκρο του νησιού της Κέρκυρας. Οι Αλυκές της Λευκίμμης βρίσκονται σε μια σχεδόν επίπεδη έκταση 1050 περίπου στρεμμάτων και ανήκουν στο δίκτυο Natura 2000. Η περιοχή είναι ευρέως γνωστή για την πλούσια ορνιθοπανίδα της που αποτελείται από σπάνια είδη όπως οι πάπιες βαρβάρες, οι καστανοκέφαλοι, οι θαλασσοσφυριχτές και άλλα. Όμως, η «ατραξιόν» της περιοχής και ο λόγος που την επισκέπτονται πολλοί τουρίστες είναι τα φοινικόπτερα, τα γνωστά φλαμίνγκο.

Το Κέντρο, έχει αναλάβει σημαντικό ρόλο στην ενημέρωση, επιμόρφωση και εκπαίδευση, για το Περιβάλλον και την Αειφόρο Ανάπτυξη. Ο ρόλος του αναδεικνύεται κομβικός, καθώς o κτιριακός και άλλος εξοπλισμός που διαθέτει, δίνει τη δυνατότητα να επιμορφωθούν εκπαιδευτικοί, μαθητές και η τοπική κοινότητα, σε θέματα που σχετίζονται με το περιβάλλον και την αειφορία και γενικότερα θέματα που απασχολούν την εκπαιδευτική κοινότητα και την κοινωνία.

Ο επικεφαλής της παράταξης «ΝΕΑ ΑΡΧΗ» και υποψήφιος Δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας Αλέξανδρος Αλεξάκης, εξέφρασε την αμέριστη στήριξη του προς το Κέντρο Εκπαίδευσης. Δεσμεύτηκε ότι ως νέα Δημοτική αρχή, θα ανανεώσει άμεσα την παραχώρηση των εγκαταστάσεων, θα σταθεί αρωγός ώστε να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά προβλήματα στις κτιριακές εγκαταστάσεις και στην δημιουργία ενός σύγχρονου παρατηρητηρίου πουλιών.

ΦΩΤΟ@ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΛΕΞΑΚΗΣ