Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο Αλέξανδρος Αλεξάκης για το εκλογικό αποτέλεσμα στη Νότια Κέρκυρα

Αλέξανδρος Αλεξάκης
10 Οκτωβρίου 2023 / 09:57

«Δώσαμε μια εκλογική μάχη κάτω από αντίξοες συνθήκες με αρνητική για εμάς εξέλιξη»

Στο τέλος αυτής της διαδρομής, νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω τους συνδημότες μας στην Νότια Κέρκυρα που πίστεψαν στο όραμα μας, μας τίμησαν με την ψήφο τους και μας έδωσαν τη δύναμη να συμμετέχουμε ενεργά. Θέλω να ευχαριστήσω επίσης, όλους όσους δούλεψαν για το συνδυασμό μας ανιδιοτελώς και εθελοντικά.

Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου, όλους τους υποψηφίους του συνδυασμού μας σε δημοτικό και τοπικό ψηφοδέλτιο, για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο μου. Θέλω να συγχαρώ τον νυν Δήμαρχο Λέσση Κωνσταντίνο και τον Χειμαριώτη Βασίλη, για τη μεγάλη και καθαρή νίκη τους, καθώς και τους συνυποψήφιους Γκούση Νικόλαο και Πελάη Σταμάτιο για τον έντιμο αγώνα και την εκλογή τους στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Το χθεσινό εκλογικό αποτέλεσμα θεωρούμε ότι διαμορφώθηκε συγκυριακά. Σε μια  εποχή έντονων πολιτικών ζυμώσεων αλλά και αυτοδιοικητικών «ανακατατάξεων», η δικιά μας παράταξη γνώριζε εξ αρχής τις δυσκολίες του εγχειρήματος. Δώσαμε μια εκλογική μάχη κάτω από αντίξοες συνθήκες με αρνητική για εμάς εξέλιξη, σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα.  Γνωρίζουμε ότι το εκλογικό αποτέλεσμα δεν αντανακλά την πραγματική μας δύναμη στην κοινωνία της Νότιας Κέρκυρας και με όλους εκείνους που δεν μας προτίμησαν, θα συναντηθούμε στους αγώνες που θα έρθουν. 

Αξίζει ιδιαίτερη αναφορά στην τακτική του καιροσκοπισμού των κατά δήλωση «προοδευτικών» στην διαμόρφωση του εκλογικού αποτελέσματος, που βέβαια θα κριθούν από την ιστορία για την πολιτική τους και σύντομα θα βρεθούν μπροστά στα αδιέξοδα της.

Δώσαμε έναν αγώνα με επιμονή στην πολιτική αντιπαράθεση, κατάθεση επιχειρημάτων και όχι ευφυολογημάτων,  μακριά από προσβολές και κτυπήματα κάτω από την μέση. Με πρόγραμμα, προτάσεις και σχέδιο για τα σημαντικά προβλήματα που ταλανίζουν το Νότιο μέρος του νησιού μας.

Εμείς επιμένουμε ότι η επόμενη πενταετία θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη για την Νότια Κέρκυρα, γιατί οι ανάγκες των ανθρώπων είναι συσσωρευμένες όπως και τα προβλήματα του τόπου και οι προθέσεις ειλικρινείς ή όχι, από μόνες τους δεν αρκούν για την επίλυση τους. Δεσμευόμαστε να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα των δημοτών και του Δήμου με αποφασιστικότητα και καθαρότητα