Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στο «μικροσκόπιο» της ΕΔΕ το έγκλημα στην Ψυχιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Κέρκυρας

Έγκλημα
12 Σεπτεμβρίου 2023 / 18:15
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Η ΕΔΕ που διατάχθηκε από την πρώτη στιγμή από τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μαραθώνια ήταν η ένορκη διοικητική εξέταση που έγινε την περασμένη Παρασκευή, ως συνέπεια του αποτρόπαιου φονικού στην Ψυχιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Κέρκυρας. Η ΕΔΕ που διατάχθηκε από την πρώτη στιγμή από τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη, πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, όπου εξετάστηκαν ενδελεχώς οι συνθήκες κάτω από τις οποίες διαπράχθηκε το στυγερό έγκλημα με θύμα μια 63χρονη νοσηλευόμενη στα Οξέα.

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Πέμπτης 31 Αυγούστου, ο 45χρονος ασθενής επιτέθηκε με ένα κοινό πλαστικό στυλό και πρωτοφανή αγριότητα στην 63χρονη που εκείνη την ώρα ήταν ξαπλωμένη στο κρεβάτι της. Τα πάντα έγιναν μέσα σε λίγα λεπτά χωρίς να ακουστεί ο παραμικρός θόρυβος.

Κατά τη διάρκεια της ΕΔΕ, ο θεράπων ιατρός, η εφημερεύουσα, ο συντονιστής διευθυντής, οι δύο νοσηλευτές της βάρδιας καθώς και η Προϊσταμένη, απαντούσαν για πολλές ώρες σε ερωτήσεις, αναλύοντας τα γεγονότα σε βάθος και με ιδιαίτερη λεπτομέρεια, δεδομένης της σοβαρότητας της ανθρωποκτονίας. Εξάλλου πληροφορίες της "Ε" αναφέρουν ότι από την επόμενη κιόλας ημέρα του εγκλήματος, η Διοικήτρια του Νοσοκομείου Μαντώ Εγγλεζοπούλου είχε προσωπικά αφιερώσει πολύ χρόνο διερευνώντας κάθε πιθανή ή απίθανη πτυχή του συμβάντος.  

Το συγκλονιστικό γεγονός "πάγωσε" όλη την κοινωνία και θέτει αμείλικτα ερωτήματα - όχι βέβαια για τον ασθενή, αλλά για το σύστημα Υγείας γενικά και το Νοσοκομείο Κέρκυρας ειδικά. Θα όφειλε μάλιστα να αποτελέσει αφορμή αφύπνισης για το Υπουργείο Υγείας που είναι και ο πολιτικά υπεύθυνος για τον τρόπο λειτουργίας του δικτύου της δημόσιας ψυχιατρικής περίθαλψης, το οποίο, σημειωτέον, δεν περιορίζεται στο κτήριο του ΓΝΚ. 

Ανεξάρτητα από την Ένορκη Διοικητική Εξέταση, σε εξέλιξη βρίσκεται το ποινικό μέρος της υπόθεσης, με τη συλλογή προανακριτικού υλικού από της Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας. Ο δράστης του εγκλήματος είναι προφυλακισμένος στην ψυχιατρική πτέρυγα του Φυλακών Κορυδαλλού.

 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.