Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κέρκυρα: Προφυλακίστηκαν δυο Αλβανοί – μέλη του κυκλώματος κοκαΐνης

Εγκληματική οργάνωση
16 Ιανουαρίου 2024 / 10:07
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Το Σάββατο απολογείται ο φερόμενος ως «εγκέφαλος» της υπόθεσης

ΚΕΡΚΥΡΑ. Προφυλακίστηκαν το απόγευμα της Δευτέρας δυο άτομα της 10 μελους ελληνοαλβανικής συμμορίας που δραστηριοποιούνταν στη συστηματική διακίνηση κοκαΐνης στην Κέρκυρα.

Πρόκειται για δυο Αλβανούς ηλικίας 32 και 36 χρονών που χθες πέρασαν την πόρτα του Ανακριτή Κέρκυρας και μετά την απολογία τους αποφασίστηκε η προσωρινή κράτησή τους.

Σε ό,τι αφορά τους δυο Έλληνες, ηλικίας 36 και 39 χρονών που παραπέμφθηκαν και αυτοί τη Δευτέρα για ανάκριση , με σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Το κατώφλι του Ανακριτή αναμένεται να περάσουν σήμερα ακόμη πέντε μέλη του κυκλώματος κοκαΐνης, με την διαδικασία αυτή να ολοκληρώνεται το Σάββατο (20/01), με τον φερόμενο  ως «εγκέφαλο» της υπόθεσης, έναν 38χρονο Αλβανό.

Η δράση του κυκλώματος με σκοπό τη διακίνηση κοκαΐνης στην Κέρκυρα ξεκίνησε από τον Σεπτέμβριο του 2022.  Η έρευνα των αστυνομικών για την αποδόμηση της εγκληματικής οργάνωσης είχε οδηγήσει σε επιμέρους αστυνομικές επιχειρήσεις - χτυπήματα σε βάρος μελών της, που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο καλοκαίρι.

Ωστόσο η εξάρθρωση της εγκληματικής ομάδας έγινε στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης που οδήγησε στη σύλληψη 10 μελών, μεταξύ των οποίων δυο ηγετικά στελέχη (38χρονος «αρχηγός» και 45χρονη), σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για συγκρότηση, διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διακίνηση κοκαΐνης.

«Κουκλάκια» και «game boy»

Σημειώνεται ότι τα μέλη της οργάνωσης, προκειμένου να συγκαλύπτουν την παράνομη δραστηριότητά τους, χρησιμοποιούσαν τηλεφωνικές συνδέσεις, που ήταν δηλωμένες σε μη υπαρκτά πρόσωπα (ghost persons) και στις μεταξύ τους τηλεφωνικές συνομιλίες, επικοινωνούσαν με κωδικοποιημένη φρασεολογία. Οι λέξεις «κουκλάκια», «γκάζια», «καφέ» και «ρακόρ» παρέπεμπαν σε ναρκωτικά, ενώ με τον κωδικό «game boy» αναφέρονταν στη χρήση ζυγαριάς.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.