Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το Σωματείο Εργαζομένων Ψυχιατρικού Τομέα για το τραγικό φονικό στο Νοσοκομείο Κέρκυρας

Ψυχιατρική Κλινική
01 Σεπτεμβρίου 2023 / 12:16

«Αναδεικνύεται για άλλη μια φορά η υποστελέχωση του τμήματος που έχουμε τονίσει με αφορμή προηγούμενα περιστατικά βίας»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την υποστελέχωση της Κλινικής και τις συνθήκες νοσηλείας επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων Ψυχιατρικού Τομέα ΓΝΚ, στον απόηχο της τραγικής ανθρωποκτονίας στο Νοσοκομείο Κέρκυρας.

«Στις 31/8/23 κατά τη διάρκεια της απογευματινής βάρδιας στο τμήμα οξέων και πριν τη λήψη της βραδινής θεραπευτικής αγωγής και κατά την ώρα που οι νοσηλευτές εκτελούσαν εργασίες του τμήματος, ασθενής σκότωσε συνασθενή του.

Καταρχάς εκφράζουμε τα θερμά μας συλληπτήρια στους συγγενείς του θύματος.

Το τραγικό αυτό και απρόβλεπτο περιστατικό παρότι θα μπορούσε οποιαδήποτε στιγμή λόγω της ιδιαιτερότητας των ασθενών του τμήματος, αναδεικνύει για άλλη μια φορά την κατάσταση υποστελέχωσης του τμήματος που έχουμε τονίσει και αναφερθεί και σε προηγούμενα περιστατικά βίας, όπου ενώ ξεκίνησε να λειτουργεί με 6 κλίνες στη συνεχεία αυτές διπλασιάστηκαν με τον αριθμό να παραμένει αριθμητικά το ίδιο

Επιπλέον η ίδια η χωροταξία του τμήματος (σχήματος Γ) και της κλινικής εν γένει η οποία είναι χωρισμένη σε δύο ορόφους, δεν βοηθάει στην επιτήρηση και στην παρακολούθηση των ασθενών με την μη άμεση οπτική επαφή όλων των δωματίων.

Είναι απαραίτητο οι υπηρεσίες ψυχικής υγείας να λειτουργούν με ασφάλεια για ασθενείς και προσωπικό»

ΦΩΤΟ: Ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Τάσος Παπατσώρης