Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στην Κέρκυρα την Παρασκευή ο αν. Υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης

Νίκος Παπαθανάσης
17 Ιουλίου 2023 / 13:18

Θα εξεταστούν τα θέματα ΕΣΠΑ που κλείνει καθώς και τα έργα που εντάσσονται στο Ταμείο Ανάκαμψης

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την Κέρκυρα θα επισκεφθεί την Παρασκευή ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιος για τις Ιδιωτικές Επενδύσεις και τις ΣΔΙΤ Νίκος Παπαθανάσης μαζί με το επιτελείο του προκειμένου να εξετάσουν τα θέματα του ΕΣΠΑ που κλείνει το Δεκέμβριο φέτος καθώς και τα έργα που εντάσσονται στο Ταμείο Ανάκαμψης.

Την πληροφορία έδωσε ο βουλευτής της ΝΔ Στέφανος Γκίκας ο οποίος μίλησε σήμερα στην ΕΡΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ. Ο κος Γκίκας ανακοίνωσε επίσης ότι συναντήθηκε το Σάββατο με τον Υπουργό Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη με τον οποίο συζήτησε τα θέματα που σχετίζονται με τις μαρίνες και τα μικρά λιμάνια του νησιού μας και των Οθωνών η αρμοδιότητα των οποίων μεταφέρθηκε στο Υπουργείο Ναυτιλίας από το Υποδομών  και από το Τουρισμού.

Επίσης ζήτησε από τον Υπουργό κο Βαρβιτσιώτη να επιταχυνθεί η διαδικασία για τον χαρακτηρισμό ως ζώνη λιμένος ένα τμήμα του όρμου του Ποταμού προκειμένου να μεταφερθούν εκεί τα καρνάγια δεδομένου ότι στο σημείο που βρίσκονται σήμερα θα κατασκευαστεί η μαρίνα mega yachts. Τέλος ζήτησε να ενισχυθούν με προσωπικό οι λιμενικοί σταθμοί των Παξών και των Οθωνών.

Η δεύτερη συνάντηση που είχε ήταν με τον Αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού Γιάννη Οικονόμου για το Αθλητικό κέντρο Κέρκυρας. Από τη συνάντηση αυτή προκύπτει η πληροφορία ότι ολοκληρώθηκε η μελέτη για τη στατικότητα του κλειστού μπάσκετ , απομένουν όμως εργασίες συντήρησης. Είναι σε εξέλιξη η μελέτη κατεδάφισης των κερκίδων του γηπέδου.

Πηγή: ΕΡΤ