Πέμπτη 02.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Υπό παραίτηση ο Νεφρολόγος του Νοσοκομείου Κέρκυρας

Μονάδα Τεχνητού Νεφρού
05 Ιουλίου 2023 / 16:10
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Η λειτουργία της Μονάδας θα συνεχιστεί πλέον με μετακινήσεις από τα Νοσοκομεία των Φιλιατών και των Ιωαννίνων

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με προσωρινές λύσεις θα πορευθεί στο εξής η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου Κέρκυρας, που εδώ και καιρό βρίσκεται "στο κόκκινο".

Ο μοναδικός νεφρολόγος που έχει απομείνει, λόγω αναρρωτικής των δύο άλλων γιατρών, παίρνει την άδειά του και η αποχώρησή του είναι θέμα χρόνου.

Έχοντας εξαντλήσει τα όρια των φυσικών αντοχών του, στο αίτημα λήψης της οφειλόμενης άδειας, επισημαίνει ότι επίκειται η παραίτησή του. 

Η λειτουργία της Μονάδας θα συνεχιστεί πλέον με μετακινήσεις από άλλα Νοσοκομεία της Υγειανομικής Περιφέρειας, όπως των Φιλιατών και των Ιωαννίνων, μέχρις ότου εκδηλωθεί ενδιαφέρον να καλυφθούν οι θέσεις που έχουν προκηρυχθεί.

Πάντως η Διοικήτρια του Νοσοκομείου Κέρκυρας Μαντώ Εγγλεζοπούλου δηλώνει στην "Ε" ότι το πρόβλημα που παρουσιάστηκε οφείλεται σε ένα έκτακτο γεγονός, δηλαδή την άδεια του γιατρού από τις 5 Ιουλίου. Ωστόσο το κενό θα καλυφθεί σε συνεργασία με την 6η Υγειονομική Περιφέρεια και οι ασθενείς έχουν ήδη ενημερωθεί.  

 

 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.