Τετάρτη 08.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τρεις υποψήφιοι δήμαρχοι «φλερτάρουν» την «Εκκίνηση»

Εκκίνηση
28 Ιουνίου 2023 / 12:17
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Ζυμώσεις στην παράταξη για το ενδεχόμενο συνεργασίας στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Κι ενώ  το ενδιαφέρον είχε επικεντρωθεί όλο το προηγούμενο διάστημα στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιουνίου, στο παρασκήνιο δεν έλειψαν οι ζυμώσεις ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου,  με την «Εκκίνηση» να φαίνεται να προσελκύει το ενδιαφέρον τριών υποψήφιων δημάρχων για τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, τα μέλη της «Εκκίνησης» είχαν ξεχωριστές συναντήσεις με τους υποψήφιους δημάρχους Στέφανο Πουλημένο, Αλέκο Μιχαλά και Τάκη Μεταλληνό. Οι επαφές έγιναν κατόπιν πρωτοβουλίας των υποψηφίων με σκοπό την εξέταση της συνεργασίας ενόψει των δημοτικών εκλογών.

Οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν γύρω από τις θέσεις των υποψηφίων σε προγραμματικά ζητήματα, ΣΔΙΤ, λειτουργία του Δήμου, νερό και απορρίμματα προκειμένου να διαπιστωθούν αν υπάρχουν κοινά σημεία σύγκλισης.

Η συνάντηση με τον Στ. Πουλημένο έγινε στην έδρα του στους Κυνοπιάστες, με τον Αλέκο Μιχαλά στο γραφείο που διατηρεί στην παλιά νομαρχία και με τον Τάκη Μεταλληνό σε γνωστό στέκι στο Λιστόν.

Και όχι μόνο

Οι επαφές αυτές όμως δεν ήταν οι μοναδικές για την Εκκίνηση. Ήδη μετά το εκλογικό αποτέλεσμα της 21ης Μάιου η δημοτική παράταξη έχει πραγματοποιήσει σειρά συναντήσεων με κόμματα, δημοτικές παρατάξεις (Γ. Καλούδη, Γ. Καρύδη, Μ. Δρυ) αλλά και συνδικαλιστικούς φορείς στο πλαίσιο διερευνητικών διεργασιών.

Όλες οι  επαφές τέθηκαν επί τάπητος στη συνεδρίαση του Συντονιστικού της «Εκκίνησης» την Κυριακή των εκλογών. Τονίστηκε ότι η στόχευση για την δημοτική παράταξη είναι διττή. Προγραμματική συμφωνία και δήμαρχος κοινής αποδοχής. Το δεύτερο πάντως εκ των πραγμάτων βγαίνει εκτός συζήτησης.

Το δίλλημα

Αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν στη συνέλευση της παράταξης την Κυριακή 2 Ιουλίου, ωστόσο ο προβληματισμός είναι διάχυτος. Τα μέλη της «Εκκίνησης» που αυτή τη στιγμή αριθμούν τα 40-50 γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να κατέλθουν στις αυτοδιοκητικές αυτόνομα, καθώς δεν συμπληρώνουν τον απαιτούμενο αριθμό για τη συγκρότηση ψηφοδελτίου. Το δίλημμα λοιπόν είναι αν θα συμμαχήσουν με κάποιον υποψήφιο ή θα ληφθεί απόφαση για να μην κατέλθουν στις εκλογές.

Οι όποιες αποφάσεις επιβάλλεται να ληφθούν άμεσα λόγω και της προθεσμίας για την κατάθεση του ψηφοδελτίου που εκπνέει στα τέλη Αυγούστου.

Το ενδιαφέρον πάντως των τριών υποψήφιων δημάρχων για να προσαρτήσουν στο ψηφοδέλτιό τους την «Εκκίνηση» είναι μεγάλο και ήδη ορισμένα μέλη της έχουν αρχίσει να δέχονται sms από τους ενδιαφερόμενους σχετικά με το τι στάση τελικά θα κρατήσουν.
 

 

 

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.