Πέμπτη 02.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στην κρίση της επιτροπής του άρ. 152 η εργολαβία των 6 εκατ. για τα απορρίμματα

Εργολαβία
19 Ιουνίου 2023 / 13:06
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Η υπόθεση αφορά την εργολαβία αποκομιδής για 2+1 χρόνια, δεσμεύοντας με αυτόν τον τρόπο και την επόμενη δημοτική θητεία

ΚΕΡΚΥΡΑ. Συνεδρίασε σήμερα η τριμελής επιτροπή του άρθρου 152 με θέμα την προσφυγή που έκανε ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας κατά ακυρωτικής απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτ. Ελλάδος και Ιονίου.

Η υπόθεση αφορά την εργολαβία των 6  εκατομμυριών ευρώ για την αποκομιδή απορριμμάτων του Δήμου για 2+1 χρόνια, δεσμεύοντας με αυτόν τον τρόπο και την επόμενη δημοτική θητεία.   

Υπενθυμίζεται ότι η Απόφαση της Αποκεντρωμένης είχε δικαιώσει τις προσφυγές από 10 δημοτικούς συμβούλους και από τα Σωματεία Εργαζομένων ΟΤΑ κατά της νεότερης απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής του περασμένου Δεκεμβρίου (09/12).

Έτσι ο Δήμος προσέφυγε στην Επιτροπή του άρθρου 152 για να ανατρέψει την απόφαση της Αποκεντρωμένης. 

Εν αναμονή της εκδίκασης, ωστόσο, το δημοτικό συμβούλιο πρόσφατα ενέκρινε την παράταση της ήδη υπάρχουσας εργολαβίας από την ιδια εταιρεία, την ENACT, μέχρι την 31/12/23 ή την εξάντληση του φυσικού αντικειμένου της σύμβασης.

Εκ μέρους του Δήμου παρίσταντο δύο νομικοί σύμβουλοι, ενώ είχαν προσκληθεί για να παραθέσουν τις απόψεις τους οι δέκα προσφεύγοντες δημοτικοί σύμβουλοι καθώς και τα δύο Σωματεία Εργαζομένων του Δήμου.

Η απόφαση που θα εκδοθεί θα κρίνει το νομικό σκέλος της υπόθεσης, κατά πόσον δηλαδή έχουν θεραπευθεί παραλείψεις ή παρατυπίες στη διαδικασία της απόφασης της ανάθεσης της εργολαβίας.  

 

 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.