Πέμπτη 19.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Και βρήκαν λύση και γκρινιάζουν για το κόστος...

ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ
12 Σεπτεμβρίου 2024 / 13:23

Προφανώς όταν οι Ηπειρώτες πληρώνουν πανάκριβα (σ.σ. τα σκουπίδια) δεν μπορεί να μην πληρώνουν το ίδιο και οι Κερκυραίοι.

Με αυτόν τον τίτλο δημοσιεύτηκε πριν λίγες μέρες, συγκεκριμένα στις 07/09, άρθρο στην epiruspost για την κατάσταση με τα σκουπίδια στην Κέρκυρα. Η συντάκτρια του επισημαίνει ότι η Ήπειρος, η οποία κατάφερε να δημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης απορριμμάτων, όχι χωρίς περιπέτειες, που και για εκείνη συνεπάγονταν «κόπο, χρήματα, καβγάδες και ..ΜΑΤ», τα τελευταία χρόνια δέχεται και τα σκουπίδια της Κέρκυρας που δεν έχει ακόμα αποφασίσει τι θα τα κάνει. Το εντυπωσιακό, σχολιάζει η αρθρογράφος, είναι πως οι Κερκυραίοι, όχι μόνο χρησιμοποιούμε τους γείτονες για τα σκουπίδια μας αλλά γκρινιάζουμε και από πάνω για το κόστος! Και δείχνει τον δήμαρχο της Β. Κέρκυρας, ο οποίος διαμαρτύρεται για την αύξηση του κόστους που συνεπάγεται η αποστολή των σκουπιδιών του στο Ελευθεροχώρι έναντι του ΧΥΤΑ της Παλαίρου, στην οποία τα πήγαινε έως τώρα. «Οι ΧΥΤΥ όμως» γράφει η ιστοσελίδα «στους οποίους μένει το υπόλειμμα έχουν περιορισμένες δυνατότητες και συγκεκριμένο χρόνο λειτουργίας (…) Η διαχείριση των απορριμμάτων κοστίζει. Στην Ήπειρο κόστισαν πολλά χρήματα οι υποδομές που έγιναν και λειτουργούν»

Στην Κέρκυρα αντίθετα, που όπως έγραφε ο Γ. Λιάλιος στην Καθημερινή της 19/10/22 «αποτελεί ένα από τα χειρότερα παραδείγματα στη διαχείριση των απορριμμάτων στη χώρα», αυτό που κοστίζει είναι η αδυναμία διαχείρισης.

Διότι η διαχρονική ανευθυνότητα, ανικανότητα και πελατειακή πολιτική των τοπικών μας αρχόντων, αφού πρώτα οδήγησε στην πανάκριβη ..πατέντα της «προσωρινής» εξαγωγής τους τώρα ευθύνεται και για την επανεμφάνιση των χωματερών.

«Δεν τους ζήτησε κανένας να φέρουν τα σκουπίδια.. Προφανώς όταν οι Ηπειρώτες πληρώνουν πανάκριβα δεν μπορεί να μην πληρώνουν το ίδιο και οι Κερκυραίοι. Η Κέρκυρα δεν πήρε το πολιτικό κόστος να λύσει το πρόβλημά της, οπότε καταβάλει το οικονομικό..» αποφαίνεται η αρθρογράφος της epiruspost. Ποιος θα διαφωνούσε μαζί του;

ΕΛΙΝΑ ΛΑΣΚΑΡΙ

ΦΩΤΟ@ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ