Πέμπτη 19.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τρεπεκλής: "Σε 2,5 - 3 χρόνια θα λειτουργήσει το εργοστάσιο διαχείρισης απορριμμάτων"

ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ
18 Σεπτεμβρίου 2024 / 12:47
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Παράλληλα όπως ανέφερε, η ΠΙΝ θα προχωρήσει σε διαγωνισμό ώστε μέχρι να γίνει το εργοστάσιο, να επιτευχθεί μείωση του κόστους της διαχείρισης των απορριμμάτων

ΚΕΡΚΥΡΑ. Συνέντευξη τύπου έδωσε την Τετάρτη 18/09 ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Γ. Τρεπεκλής. Θέμα της συνέντευξης ήταν η ενημέρωση σχετικά με τις εξελίξεις στο θέμα των απορριμμάτων. Όπως ανέφερε, ολοκληρώθηκε η διαδικασία των ενστάσεων που είχαν κατατεθεί από τις εταιρίες για το εργοστάσιο διαχείρισης  και το ΣτΕ έδωσε το πράσινο φως για την έναρξη της κατασκευής και λειτουργίας του. Το έργο, σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη, θα ολοκληρωθεί σε 2,5- 3 χρόνια.

Παράλληλα όπως ανέφερε, η ΠΙΝ θα προχωρήσει σε διαγωνισμό ώστε μέχρι να γίνει το εργοστάσιο, να επιτευχθεί μείωση του κόστους της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Επιπλέον, ζήτησε από την εταιρία να προσκομίσει κάποια ακόμη στοιχεία τα οποία λείπουν, αλλά και να συμμορφωθεί με τις οδηγίες του ΣτΕ και της προκήρυξης.

Ο Γ. Τρεπεκλής αναφέρθηκε στη δέσμευση του για λύση στο πρόβλημα των απορριμμάτων, αλλά και την ανάγκη στήριξης των δήμων μέχρι να ολοκληρωθεί το έργο, στις ενέργειες που θα γίνουν ώστε να μειωθεί το κόστος λειτουργίας. Δεν παρέλειψε ακόμη να υπενθυμίσει το μεγάλο κόστος που επωμίζονται οι δήμοι για τη διαχείριση των σκουπιδιών.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.