Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ακυρώνει την παράταση ωραρίου μουσικής η Επιτροπή του άρθρου 152

Ωράριο μουσικής
12 Ιουνίου 2023 / 10:51
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Στην επιτροπή είχαν προσφύγει τέσσερις μόνιμοι κάτοικοι και η παράταξη Καλούδη

ΚΕΡΚΥΡΑ. «Πέφτει» από την Επιτροπή του αρθρου 152, η απόφαση για παράταση του ωραρίου μουσικής των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Παλιά Πόλη της Κέρκυρας, που ελήφθη το Δεκέμβρη, σύμφωνα με πληροφορίες της "Ε".

Η Επιτροπή, στην οποίαν είχαν προσφύγει τέσσερις μόνιμοι κάτοικοι και η παράταξη Καλούδη "Πρώτα η Κέρκυρα" εξέτασε τα πρόσθετα στοιχεία που είχαν ζητηθεί προ 15 περίπου ημερών στην πρώτη συνεδρίαση.

Η απόφαση δεν έχει ακόμα καθαρογραφεί και κοινοποιηθεί στον Δήμο, νομικές πηγές πάντως αναφέρουν ότι η Επιτροπή ακύρωσε την πράξη της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσουν και Δυτ. Ελλάδος που νομιμοποίησε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. 

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η Επιτροπή αποφάσισε την ακύρωση για τυπικούς λόγους επαρκούς αιτιολόγησης και συνεπάγεται ότι η απόφαση για παράταση ωραρίου μουσικής στερείται νομιμοποίησης και δεν ισχύει. 

Το πλήρες σκεπτικό της απόφασης της Επιτροπής αναμένεται να δημοσιευθεί σύντομα.  

 

 

 

 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.