Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Οι χώροι που προτείνουν τα κόμματα για τις προεκλογικές ομιλίες τους στην Κέρκυρα

ΣΥΣΚΕΨΗ
03 Μαΐου 2023 / 13:07

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι από την ΝΔ, το ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ 25

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μόνον τα κόμματα που εκπροσωπούνται στο ελληνικό κοινοβούλιο, πλην της Ελληνικής Λύσης, προσήλθαν τελικά στη σύσκεψη που συγκάλεσε το πρωί της Τετάρτης, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Προγραμματισμού-Καθορισμού των προεκλογικών εκδηλώσεων των κομμάτων και καθορισμού των χώρων για υπαίθρια διαφήμιση αυτών, ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου, Σπύρος Μωραϊτης.

Το παρών στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Κέρκυρας έδωσαν εκπρόσωποι από τη ΝΔ, το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ 25 σε σύνολο 35 κομμάτων.Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε από κοινού με την αρμόδια Δημοτική Επιτροπή Εκλογών, προκειμένου να καταρτιστεί το πρόγραμμα προεκλογικών ομιλιών και συγκεντρώσεων των Κομμάτων, καθώς και οι χώροι και οι χρόνοι διεξαγωγής τους με σκοπό την εξυπηρέτηση όλων των κομμάτων και την ομαλή διεξαγωγή της προεκλογικής διαδικασίας στα διοικητικά όρια του Δήμου Κ. Κέρκυρας.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα, οι εκπρόσωποι των κομμάτων κατέθεσαν τις προτάσεις τους αναφορικά με τους χώρους πραγματοποίησης ομιλιών, τοποθέτησης προεκλογικών περιπτέρων, ενώ όσον αφορά την αφισοκόλληση, ζήτησαν τα σημεία που θα επιλεγούν να μην εμποδίζουν την κυκλοφορία των οχημάτων και την κίνηση των πεζών, όπως και να μην δημιουργείται οπτική ρύπανση.

Οι προτεινόμενοι χώροι των κομμάτων ωστόσο θα πρέπει να εγκριθούν και από το Δημοτικό Συμβούλιο Κ. Κέρκυρας ως οριστικό πρόγραμμα προεκλογικών συγκεντρώσεων και ομιλιών.

Οι προτεινόμενοι χώροι

Σύμφωνα με τις εισηγήσεις των εκπροσώπων των κομμάτων που παρευρέθηκαν στη σύσκεψη, προτείνονται οι εξής χώροι:
ΝΔ: Παρασκευή 19/5 Ομιλία στην Πλακάδα του Αγ. Σπυρίδωνα
ΣΥΡΙΖΑ: Τρίτη 16/5 ή Πέμπτη 18/5 Ομιλία στην πλατεία Ανουντσιάτα
ΠΑΣΟΚ: Παρασκευή 12/5 στις 8 μ.μ. Ομιλία στην Εθνική Τράπεζα ή στην πλατεία Ανουντσιάτα
ΚΚΕ: Τρίτη 16/5 ή Πέμπτη 18/5 Ομιλία στην Πόρτα Ρεάλε
ΜέΡΑ 25: Κυριακή 7/5 στις 7 μ.μ. Ομιλία του Γιάνη Βαρουφάκη στην Πλακάδα Αγίου Σπυρίδωνα

Προεκλογικά περίπτερα

Όσον αφορά την εγκατάσταση των προεκλογικών περιπτέρων τους, η ΝΔ προτείνει το χώρο απέναντι από το Marks and Spencer, ο ΣΥΡΙΖΑ το τέλος της Ευ. Βουλγάρεως, το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ ζητά ο χώρος να επιλεγεί από το Δήμο, το ΚΚΕ έξω από τα οπτικά Τσουκαλά και το ΜέΡΑ 25 την πλατεία Ανουντσιάτα.


 
Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Επιτροπής κ. Μωραΐτη,ς τόνισε ότι υπήρξε συμφωνία μεταξύ των κομμάτων σε όλα τα διαδικαστικά με μικρές διαφοροποιήσεις που θα εξεταστούν από το Δημοτικό Συμβούλιο. «Θεωρώ ότι οι διαφοροποιήσεις είναι ελάχιστες και εν νομίζω ότι θα δημιουργηθεί πρόβλημα. Όσον αφορά τα σημεία αφισοκόλλησης είναι διάφορα, ενώ η συνεννόηση μεταξύ των εκπροσώπων ήταν τέτοια, ώστε να μην συμπέσουν οι ομιλίες ή κάποιες άλλες εκδηλώσεις των κομμάτων», ανέφερε.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ