Κυριακή 12.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συναντήσεις Γκίκα με ΔΣ AOCTA και Σωματεία Ταξί

Στέφανος Γκίκας
28 Απριλίου 2023 / 16:32

Η αναβάθμιση των υποδομών αεροδρομίου και λιμανιού στο επίκεντρο - Προβληματισμός των αυτοκινητιστών για την UBER

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΓΚΙΚΑΣ). Συνάντηση με το ΔΣ της AOCTA καθώς και με τα ΔΣ των δύο Σωματείων Ταξί Κέρκυρας (Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Ταξί «Ο Ταξιάρχης» και Σωματείο Ιδιοκτητών Ταξί Κέρκυρας και Παξών «Ο Άγιος Χριστόφορος») είχε ο Υπ. Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Στέφανος Γκίκας.
 
Κατά την συνάντηση με το ΔΣ της AOCTA συζητήθηκαν οι καλές προοπτικές της φετινής τουριστικής περιόδου, που αναμένεται να είναι μια ακόμη χρονιά ρεκόρ για την Κέρκυρα.

Στο πλαίσιο της συζήτησης, οι πράκτορες εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για την έλλειψη συγκεκριμένων υποδομών στο Αεροδρόμιο, διότι οι αναμονές στις αφίξεις από χώρες non-Schengen είναι μεγάλες και απαιτείται η κατασκευή ειδικού σκιασμένου χώρου στην πίστα του Αεροδρομίου για την πιο άνετη αναμονή των επιβατών. Αντίστοιχα στο Λιμάνι υπάρχει ανάγκη για επιπλέον προσωπικό στην διαδικασία διαβατηριακού ελέγχου, ώστε να μειωθούν οι χρόνοι αναμονής.

Επίσης συζητήθηκε το θέμα της ανάπτυξης πρόσθετων τουριστικών υποδομών στο νησί, καθώς και της αναβάθμισης του Νοσοκομείου, το οποίο κατά τους θερινούς μήνες καλείται να διαχειριστεί πολλαπλάσιο αριθμό ασθενών λόγω του αυξημένου όγκου επισκεπτών.
Ο Στέφανος Γκίκας δήλωσε ότι θα προωθήσει τα αιτήματα της AOCTA στους αρμόδιους φορείς.

Τα σωματεία ΤΑΞΙ
 
Σε ότι αφορά στα Σωματεία ΤΑΞΙ Κέρκυρας, τα ΔΣ ευχαριστήσαν τον Βουλευτή για τις πρόσφατες παρεμβάσεις του ώστε να συμπεριληφθούν και τα Ιόνια Νησιά στις περιοχές όπου  οι ιδιοκτήτες Ταξί μπορούν να προβούν σε αντικατάσταση των αδειών ΕΔΧ ΤΑΞΙ αυτοκινήτων με επιβατικά οχήματα έξι (6) έως εννέα (9) θέσεων με ταξίμετρο.

Επίσης εξέφρασαν τον έντονο προβληματισμό τους για τον τρόπο λειτουργίας της πλατφόρμας Uber Taxi στην Κέρκυρα, ζητώντας να εφαρμοστεί απαρέγκλιτα το ισχύον νομικό πλαίσιο. Για το θέμα αυτό ο Στέφανος Γκίκας επικοινώνησε με τον Υφυπουργό Μεταφορών Μιχάλη Παπαδόπουλο.