Τετάρτη 08.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Επίσκεψη Γκίκα στον Ερυθρό Σταυρό Κέρκυρας

Στέφανος Γκίκας
06 Απριλίου 2023 / 16:24

Ανταποκρινόμενος στο αίτημα του Περιφερειακού Τμήματος Κέρκυρας, ο Βουλευτής παρέδωσε ένα ομοίωμα βρέφους για την εκπαίδευση των εθελοντών στην καρδιο-αναπνευστική αναζωογόνηση

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΓΡΑΦΕΙΟ ΒΟΥΛΕΥΤΉ). Επίσκεψη στο Περιφερειακό Τμήμα Κέρκυρας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού πραγματοποίησε σήμερα ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας, κατά την οποία συναντήθηκε με την Πρόεδρο του Περιφερειακού Τμήματος και Α΄ Αντιπρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Μαρία Δημουλά.

Ανταποκρινόμενος στο αίτημα του Περιφερειακού Τμήματος Κέρκυρας, ο Βουλευτής παρέδωσε ένα πρόπλασμα CPR βρέφους, ενός ομοιώματος βρέφους δηλαδή, στο οποίο οι Εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού εκπαιδεύονται για την πραγματοποίηση καρδιο-αναπνευστικής αναζωογόνησης.

Μετά την επίσκεψη ο κ. Γκίκας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Ως μέλος του Περιφερειακού Τμήματος Κέρκυρας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ανταποκρίθηκα με χαρά στο αίτημα για την απόκτηση ενός ομοιώματος βρέφους, στο οποίο οι Εθελοντές μας θα εκπαιδεύονται για την παροχή βοήθειας για την καρδιο-αναπνευστική αναζωογόνηση μικρών παιδιών. Η άρτια εκπαίδευση των Εθελοντών μας αποτελεί κρίσιμη προϋπόθεση για την παροχή αποτελεσματικής βοήθειας.

Είχα επιπλέον την ευκαιρία να ενημερωθώ από την Πρόεδρο του Παραρτήματός μας, για το ευρύ και σπουδαίο έργο τόσο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού εν συνόλω, όσο και του Περιφερειακού μας Παραρτήματος. Η διαχρονική προσφορά στην κοινωνία αποτελεί εξάλλου την αιτία για την ιδιαίτερη εκτίμηση, τον σεβασμό και την εμπιστοσύνη που τρέφουν οι Έλληνες πολίτες στον μεγαλύτερο ανθρωπιστικό Οργανισμό της χώρας.

Συνεχάρη επιπλέον την κα Δημουλά και το Δ.Σ. του Περιφερειακού Παραρτήματος, καθώς η Κέρκυρα ήταν ίσως η μόνη περιοχή της Ελλάδας που απέστειλε τρία φορτία με ανθρωπιστική βοήθεια στις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας. Σημειώνεται ότι σημαντική βοήθεια προσέφερε και η Ιερά Μητρόπολη Κέρκυρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων.

Αξίζει να γίνει επιπλέον ειδική αναφορά στο γεγονός ότι και το Περιφερειακό Τμήμα Κέρκυρας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού παράγει πολύ σημαντικό ανθρωπιστικό έργο, στηρίζοντας έμπρακτα ευάλωτες οικογένειες καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Μάλιστα, εν όψει του Πάσχα, έχουν ήδη ετοιμαστεί πακέτα με προϊόντα, τα οποία θα παραδοθούν την Μεγάλη Εβδομάδα σε 120 ευάλωτες οικογένειες της Κέρκυρας.»