Παρασκευή 21.06.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μήνυμα Κράτσα για την Εθνική Επέτειο

Κράτσα
25 Μαρτίου 2023 / 10:34

Η 25η Μαρτίου είναι μια βαριά παρακαταθήκη για όλες τις γενιές των Ελλήνων που μας εμπνέει και μας καθοδηγεί. Για αυτό η χώρα μας πολέμησε πάντα μαζί με τον ελεύθερο κόσμο για την ελευθερία και τα ανθρώπινα δικαιώματα των καταπιεσμένων και των απειλούμενων

ΚΕΡΚΥΡΑ (Περιφέρεια Ιονίων Νήσων). Η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου, μέρα εορτασμού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου εκφράζει την ιστορία και την ψυχή του ελληνισμού.
Είναι συνώνυμο των ιδανικών της ελευθερίας, του πάθους για την πατρίδα και των εθνικών και θρησκευτικών αξιών.
 
Είναι ο μεγάλος σταθμός του αγώνα για την Ανεξαρτησία από τον Οθωμανικό ζυγό.
 
Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων με μεγάλη υπερηφάνεια και ευγνωμοσύνη τιμά την συμμετοχή των Επτανησίων στον μεγάλο Αγώνα του 1821. Οι Επτανήσιοι προσέφεραν καταφύγιο στους επαναστατημένους αδελφούς τους, βοήθησαν οικονομικά και διπλωματικά τον Αγώνα, εργάστηκαν στο εξωτερικό για την υποστήριξη της εξέγερσης του ελληνικού λαού, ενώ βρέθηκαν στα πεδία των μαχών στην επαναστατημένη Ελλάδα με γενναιότητα και θάρρος.
 
Δύο μεγάλες μορφές που εμψύχωσαν και στήριξαν τον Αγώνα, ο εθνικός ποιητής Διονύσιος Σολωμός και ο πρώτος κυβερνήτης του ελεύθερου ελληνικού κράτους Ιωάννης Καποδίστριας είναι τέκνα της Ιόνιας γης.
 
Η 25η Μαρτίου είναι μια βαριά παρακαταθήκη για όλες τις γενιές των Ελλήνων που μας εμπνέει και μας καθοδηγεί. Για αυτό η χώρα μας πολέμησε πάντα μαζί με τον ελεύθερο κόσμο για την ελευθερία και τα ανθρώπινα δικαιώματα των καταπιεσμένων και των απειλούμενων.
 
Ζήτω η Ελλάδα!
 
Χρόνια πολλά με πίστη στην δύναμη του Έθνους μας!