Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η Υφ. Μεταφορών Xριστίνα Αλεξοπούλου στην Κέρκυρα για τις εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου

25η Μαρτίου
19 Μαρτίου 2024 / 11:38
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Με την πρέπουσα λαμπρότητα η παρέλαση για την εθνική επέτειο

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Με την πρέπουσα λαμπρότητα και επισημότητα θα πραγματοποιηθεί στην Κέρκυρα, η παρέλαση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, ενώ την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει η Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χριστίνα Αλεξοπούλου.

Ήδη στα σχολεία ξεκίνησαν να πραγματοποιούνται οι απαιτούμενες  πρόβες από τους μαθητές,  τους δασκάλους και τους καθηγητές για τις παρελάσεις που θα λάβουν χώρα, την Δευτέρα 25 Μαρτίου, από άκρη σε άκρη του νησιού για να τιμήσουν τους ήρωες της ελληνικής επανάστασης του 1821 που πολέμησαν για την πολυπόθητη ελευθερία.

Η παρέλαση στην πόλη της Κέρκυρας θα πραγματοποιηθεί στις 12.45 το μεσημέρι, με την συμμετοχή μαθητών, προσκόπων, Φιλαρμονικών, Σωμάτων Ασφαλείας και Ενόπλων Δυνάμεων, στην καθιερωμένη διαδρομή από την οδό Αγωνιστών Πολυτεχνείου, Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου μέχρι τα Παλαιά Ανάκτορα.

Η επίσημη δοξολογία θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί στο Μητροπολιτικό Ναό Υ.Θ. Σπηλαιωτίσσης, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κέρκυρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ.κ. Νεκτάριου και θα ακολουθήσει η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την Δρ. Στέλλα Βουτσά, καθηγήτρια του Ιονίου Πανεπιστημίου. Θα ακολουθήσει η επιμνημόσυνη δέηση και η καθιερωμένη κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης από όλες τις Αρχές του τόπου. Κατάθεση στεφάνων θα γίνει επίσης στο άγαλμα του Ι. Καποδίστρια όπως και στο άγαλμα του Δ. Σολωμού πριν την παρέλαση.

Σημειώνεται ότι την ευθύνη κατάρτισης του προγράμματος εορτασμού της Εθνικής Επετείου έχει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, η οποία αναμένεται και να το ανακοινώσει τις επόμενες ημέρες.

Την Παρασκευή 22 Μαρτίου

Οι σχολικές γιορτές για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 22 Μαρτίου, ενώ στις 12 το μεσημέρι  θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης από εκπροσώπους φοιτητών, μαθητών παρουσία των εκπαιδευτικών αρχών και τιμητικής φρουράς με συμμετοχή Φιλαρμονικής.

Διαδικτυακή ομιλία

Στο πλαίσιο πάντως των εκδηλώσεων για την εθνική εορτή,  ο Πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου, Ανδρέας Φλώρος προσκαλεί στην ομιλία της Παναγιώτας Μαντή, Επίκουρης Καθηγήτριας του Τμήματος Περιβάλλοντος του Ιονίου Πανεπιστημίου, με θέμα «Η Επανάσταση του 1821 μέσα από τη δημόσια γλυπτική των Ιονίων Νήσων». Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί, μέσω του συνδέσμου Join Zoom Meeting: https://ionio-gr.zoom.us/j/94608571463, Meeting ID: 946 0857 1463 την Παρασκευή, 22 Μαρτίου στις 10 το πρωί.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.