Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σπύρος Κλαδάς: «Έσφαξε με το γάντι» Ρόδη Κράτσα και Στέφανο Γκίκα (video)

Σπύρος Κλαδάς
10 Φεβρουαρίου 2023 / 14:24

Μίλησε ανοιχτά για όλους και για όλα στη συνέντευξη Τύπου για την ανακοίνωση της απόσυρσης της υποψηφιότητάς του από το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Κέρκυρα

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με μια λιτή δημόσια ανακοίνωση αλλά απαντώντας έξω από τα δόντια στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων και με σαφείς αιχμές προς την Ρόδη Κράτσα και τον Στ. Γκίκα, ο δικηγόρος Σπύρος Κλαδάς επιβεβαίωσε και επίσημα σήμερα την απόσυρση της υποψηφιότητάς του από το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Κέρκυρα στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.

Ο κ. Κλαδάς έκανε λόγο για προσωπικές εξελίξεις που δεν του επιτρέπουν να τεθεί στην κρίση του κερκυραϊκού λαού, όπως θα ήθελε, επισημαίνοντας ωστόσο ότι θα δώσει τον εκλογικό αγώνα για τη νίκη της ΝΔ, όπως κάνει εδώ και 44 έτη με συνέπεια.

«Θα αγωνιστώ και για την επανεκλογή του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη, διότι αυτή αποτελεί προϋπόθεση προόδου της χώρας και διατηρήσεως των συνθηκών πολιτικής σοβαρότητας και συνέχισης των μεταρρυθμίσεων σε όλο το εύρος κράτους και κοινωνίας. Όμως όπως έχω κατ’ επανάληψη δηλώσει, δε θα φύγω από την Κέρκυρα, διότι το επίκεντρο της ζωής μου και του πολιτικού σχεδίου βρίσκεται η Κέρκυρα», τόνισε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ο κ.Κλαδάς δεν απέφυγε να απαντήσει σε καμία ερώτηση που του ετέθη αναφορικά με το τι μεσολάβησε και τελικά δεν θα κατεβεί στον εκλογικό στίβο, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι η απόφαση του ψηφοδελτίου ανήκει στον πρωθυπουργό.«Το γεγονός ότι πλείστοι ως υποψήφιοι προ του φόβου της καθόδου μου έκαναν υπερφίαλες δηλώσεις και κάποτε και δυσφημιστικές, σας βεβαιώνω δεν παίζει κανένα ρόλο στην απόφασή μου. Γνωρίζω πού ήθελα να κατέλθω και γνωρίζω και το ποιόν  ανθρώπων που έχουν φέρει και την Κέρκυρα σε αυτή την κατάσταση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για τη Ρόδη Κράτσα

Απαντώντας μάλιστα σε ερώτηση αναφορικά με δημοσιεύματα που αναφέρονταν σε παρέμβαση της Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Ρόδης Κράτσα και του συζύγου της Απ. Κράτσα προς το Μέγαρο Μαξίμου, δήλωσε πως «δυστυχώς για την Κέρκυρα δεν έχουν επιρροή. Ευτυχώς για μένα παρενέβη εις βάρος μου», επισήμανε.

Τι είπε για τον Στ. Γκίκα

Όσον αφορά τον βουλευτή ΝΔ Κέρκυρας Στ. Γκίκα απάντησε σε παρόμοιο ύφος λέγοντας «δυστυχώς για την Κέρκυρα δεν τον ακούνε, ευτυχώς κι αυτός καταφέρθηκε σε βάρος μου» για να συμπληρώσει «δεν χρειάζεται κανένα αποτέλεσμα εκλογών για να θέσω ζήτημα ευθυνών αρκετών ανθρώπων που ενώ διαθέτουν το κατάλληλο αξίωμα και την προσήκουσα πιστοδότηση από το πολιτικό σύστημα της χώρας να πράττουν υπέρ του καθήκοντός τους και το κάνουν. Το ψηφοδέλτιο της ΝΔ θα έχει και άλλους υποψηφίους Κακώς στέκεστε στον κ. Γκίκα. Εγώ εύχομαι καλή επιτυχία στο ψηφοδέλτιο που συμπεριλαμβάνει και τον κ. Γκίκα.

Αν είναι καλός ή όχι ο κ. Γκίκας, εφόσον είναι βουλευτής και θα είναι κι μέλος του ψηφοδελτίου θα φέρει κι αυτός της ευθύνη της καλής ή της κακής πορείας του ψηφοδελτίου. Ο Στέφανος είναι ένας άνθρωπος συγκεκριμένων δυνατοτήτων και ικανοτήτων. Αυτές τις έχει τιμήσει ο κερκυραϊκός λαός έως τώρα δυο φορές. Επομένως δεν είναι σωστό να αναφερόμαστε μονοσήμαντα και μάλιστα παραμονές των εκλογών. Έχει και αυτός την ίδια ευκαιρία, όπως θα έχουν και οι άλλοι τέσσερις του ψηφοδελτίου», είπε Ο ίδιος πάντως απέφυγε να απαντήσει στον αν του είχε δοθεί η διαβεβαίωση ότι θα συμπεριλαμβάνεται στο ψηφοδέλτιο, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι είναι κάτι που αφορά τον ίδιο και την κεντρική διοίκηση και δεν πρόκειται να το εκθέσει, τονίζοντας ωστόσο με νόημα ότι δεν ήρθε μόνος του στην Κέρκυρα.

Προ δεκαημέρου η απόφαση

Αν και η πρόθεση της απόσυρσης της υποψηφιότητας του κ. Κλαδά είχε γίνει γνωστή, ωστόσο όπως είπε, του ζητήθηκε προ δεκαημέρου από την κεντρική διοίκηση να μην την ανακοινώσει, διευκρινίζοντας ότι την έκανε τώρα για να μην διαταράξει καθόλου το εσωτερικό πολιτικό κλίμα της ΝΔ. Όσον αφορά την οριστικοποίηση του ψηφοδελτίου της ΝΔ για την Κέρκυρα τόνισε ότι αυτό θα γίνει εντός των επόμενων εβδομάδων, εκτιμώντας ότι οι εκλογές πιθανότητα θα γίνουν στις 7 ή 14 Μαΐου με τον β’ γύρο να διενεργείται στις 25 Μαΐου, κοντά δηλαδή με τη λήξη της θητείας της κυβέρνησης.

Για την υποψηφιότητα Τρεπεκλή

Αναφορικά με την εν δυνάμει υποψηφιότητα του Γιάννη Τρεπεκλή για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων τόνισε ότι πριν τις εθνικές εκλογές δεν τον απασχολεί τίποτα άλλα παρά η νίκη της ΝΔ και μετά από αυτές θα τοποθετηθεί για τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ