Παρασκευή 03.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μαθητές του 1ου Ειδικού Δημ.Σχολείου Κέρκυρας μυήθηκαν στα μυστικά της υγιεινής διατροφής

Ειδικό Δημοτικό Σχολείο
09 Φεβρουαρίου 2023 / 15:13

Μέσα από παιχνίδια και αφήγηση ιστοριών, αλλά και εργασίες απόκτησης γνώσεων, οι μαθητές ενημερώθηκαν για την υγιεινή διατροφή και γνώρισαν τους «θησαυρούς» της Ιόνιας Γης

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στα μυστικά της υγιεινής διατροφής μυήθηκαν 20 μαθητές του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κέρκυρας μέσα από έναν ευχάριστο και παιγνιώδη τρόπο.

Η τρίωρη εκπαιδευτική δράση ενδοσχολικής επιμόρφωσης που έλαβε χώρα σήμερα το πρωί εντός του σχολείου αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων με γνώμονα την άρση κάθε μορφής αποκλεισμού στην εκπαιδευτική διαδικασία.





Μέσα από κρυπτόλεξα, σταυρόλεξα, αφηγήσεις ιστοριών και άλλες βιωματικές δραστηριότητες, οι μικροί μαθητές εξοικειώθηκαν με την υγιεινή διατροφή, γνώρισαν τα παραδοσιακά προϊόντα της Ιόνιας Γης αλλά και ενημερώθηκαν για την ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος.

Το τρίωρο εργαστήριο έγινε από ομάδα της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης και της Διατροφολόγου –Διαιτολόγου, Σ. Νικομάνη, όπου τα παιδιά αλλά και οι γονείς τους ενημερώθηκαν επίσης για τις συνέπειες της κακής διατροφής, τα οφέλη της μεσογειακής διατροφής, ενώ δόθηκαν και οδηγίες ισορροπημένων γευμάτων.



Η εκπαιδευτική δράση «αγκαλιάστηκε» από τους μαθητές που με χαρά συμμετείχαν σε όλη την διαδικασία, αποκτώντας γνώσεις και καλλιεργώντας δεξιότητες.

Συνεργασία

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Ι.Ν Π. Αγγελόπουλος, η Διευθύντρια της ΠΕ Κέρκυρας Δ. Σαββίδου αλλά και ο Πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της ΠΙΝ Ν. Μουζακίτης.



Όπως τόνισε ο κ. Μουζακίτης σκοπός της παραπάνω συνεργασίας είναι η προαγωγή της ισότιμης εκπαίδευσης και η δημιουργία των απαραίτητων εφοδίων, για την αυτόνομη διαβίωση και την ομαλή ένταξη όλων των μαθητών στην κοινωνία.

«Χαρακτηριστικά αυτής της συνεργασίας είναι η ενεργή συμμετοχή όλων μας στις σημαντικές αποφάσεις σχετικά με την εκπαίδευση των παιδιών και ο καταμερισμός των υποχρεώσεων και ευθυνών. Στο πλαίσιο αυτό, σκεφτήκαμε να δώσουμε μια νέα προσέγγιση στην προσπάθειά μας να αναδείξουμε και να προωθήσουμε τα ιδιαίτερα διατροφικής αξίας προϊόντα της Ιόνιας γης έχοντας ως κεντρικό άξονα τα παιδιά», ανέφερε ο ίδιος επισημαίνοντας ότι δράσεις ανάλογου περιεχομένου και σκοπού θα συνεχιστούν από την Αγροδιατροφική Σύμπραξη.

Κι άλλα προγράμματα

Όπως τόνισε ο κ. Αγγελόπουλος οι εκπαιδευτικές αυτές δράσεις θα πραγματοποιηθούν καταρχάς στα ειδικά σχολεία, ενώ η διάχυση στα υπόλοιπα σχολεία θα γίνει μέσω των εκπαιδευτικών που θα παρακολουθήσουν επιμορφωτικά σεμινάρια.

Το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα δεν είναι το μόνο πάντως που πραγματοποιεί το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κέρκυρας. Σύμφωνα με τον διευθυντή Α. Κορωνάκη από την έναρξη της σχολικής χρονιάς εκπονούνται άλλα έξι που εντάσσονται στις σχολικές δραστηριότητες και άλλα τρία συνεκπαίδευσης. Στο σχολείο φοιτούν συνολικά 45 μαθητές και αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες μονάδες σχολικής αγωγής της Κέρκυρας.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ