Παρασκευή 10.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μαθητές του 6ου Δημοτικού Κέρκυρας ανακάλυψαν μυστικά του διαστήματος

Πλανητάριο
13 Δεκεμβρίου 2022 / 14:15

Το κινητό ψηφιακό πλανητάριο Κρήτης «στάθμευσε» τις προηγούμενες ημέρες σε σχολεία της Κέρκυρας ταξιδεύοντας τους μαθητές στον κόσμο των αστεριών και των πλανητών

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τα μυστικά του διαστήματος ανακάλυψαν οι μαθητές του 6ου Δημοτικού Σχολείου Κέρκυρας σε ένα μάθημα διαφορετικό από τα συνηθισμένα. Μια μοναδική οπτικοακουστική διδακτική εμπειρία είχαν την ευκαιρία να βιώσουν οι 200 περίπου μαθητές του σχολείου που ήρθαν σε επαφή με τον κόσμο της αστρονομίας και της κοσμολογίας.

Το διαφορετικό αυτό μάθημα δεν έγινε στις αίθουσες διδασκαλίας αλλά στο κινητό ψηφιακό πλανητάριο Κρήτης που «στάθμευσε» αυτές τις ημέρες σε σχολεία της Κέρκυρας. Το φορητό πλανητάριο, διαστάσεων 6 Χ 4 μέτρων και χωρητικότητας 40 ατόμων, στήθηκε εντός του σχολείου για να ταξιδέψει τους μαθητές στον κόσμο των αστεριών και των πλανητών και να εξερευνήσουν όσα ήταν άγνωστα για εκείνους.

Ο Κρόνος, ο Άρης, ο Ερμής, η Αφροδίτη, ο Δίας, ο Ουρανός και ο Ποσειδώνας «ξεκλείδωσαν» τα μυστικά τους μέσα από τις 40λεπτες προβολές ψηφιακών ταινιών. Η αίσθηση μοναδική, χάρη στην ημισφαιρική οθόνη 360 μοιρών, καθώς οι μικροί θεατές περιβάλλονταν πλήρως από τις ταινίες, δημιουργώντας μία εντυπωσιακή και πρωτόγνωρη κινηματογραφική εμπειρία.

«Ήταν μια πολύ καλή οπτική εμπειρία για τους μαθητές του σχολείου μας. Οι υπεύθυνοι τους μίλησαν για τους πλανήτες και υπήρχαν προβολές ταινιών θόλου. Τα παιδιά έβγαιναν ευχαριστημένα», τόνισε στην «Ε» ο διευθυντής του 6ου Δημοτικού Σχολείου Κέρκυρας Κωνσταντίνος Κύρος.

Γοητεύτηκαν

Οι μαθητές άνοιξαν τους ορίζοντές τους, εμπνεύστηκαν και εκπαιδεύθηκαν για όσα μας περιβάλλουν, για την ίδια τη Γη και τη θέση μας στο σύμπαν. Στο τέλος δεν παρέλειψαν να διατυπώσουν και τα ερωτήματά τους για ό,τι τους έκανε εντύπωση.

Αυτό ωστόσο που τους κίνησε περισσότερο την περιέργεια ήταν για το αν υπάρχει ζωή σε άλλους πλανήτες και τι συμβαίνει με τις μαύρες τρύπες. Οι υπεύθυνοι του πλανητάριου δέχθηκαν με χαρά να απαντήσουν σε όσα τους έθεσαν υπόψιν οι μικροί αστρονόμοι για το αχανές διάστημα με νέους ορίζοντες να ανοίγονται πλέον για τους μικρούς μαθητές για όσα βρίσκονται εκεί έξω και αναμένουν κάποιοι να τα ανακαλύψουν.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ