Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Γονείς 6ου Δημοτικού: Να τελειώσουν επιτέλους οι επισκευές!

6ο Δημοτικό
24 Σεπτεμβρίου 2021 / 09:05
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Να επιταχυνθούν οι εργασίες επισκευής, ώστε να γίνει γίνει άρση της επικινδυνότητας, ζητούν οι γονείς του 6ου Δημοτικού Σχολείου.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μόνον μερική άρση επικινδύνου έχει γίνει στο 6ο Δημοτικό Κέρκυρας, στην πτέρυγα όπου πέρσι είχαν πέσει κομμάτια σοβάδων από την οροφή. 
Ωστόσο η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων εξακολουθεί να χρειάζεται επισκευές, όπως επισκευή/αντικατάσταση θερμομόνωσης και φευδοροφής και χρωματισμούς.
«Το έργο είναι ενταγμένο σε πρόγραμμα Ενεργειακής Αναβάθμισης, το οποίο δεν αφορά μόνον το 6ο Δημοτικό αλλά και αρκετά άλλα σχολεία. Έχει εγκριθεί από τη Διαχειριστική Αρχή το Γενάρη του 2020. Για ποιό λόγο δεν έχει ακόμα συμβασιοποιηθεί και πόσο καιρό θα πάρει μέχρι να ολοκληρωθεί;» αναρωτιέται ο πρόεδρος του ΣΕΠΕ Αντώνης Κουρσάρης, μιλώντας στην "Ε". 
«Η στέγη του σχολείου είναι τσίγκινη, Είναι δυνατόν η αίθουσα  όπου βρίσκεται το εργαστήριο πληροφορικής και στεγάζει το ολοήμερο να βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση;» προσθέτει ο ίδιος.

Οι γονείς του 6ου Δημοτικού στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν: «Πριν από μερικές ημέρες παραλάβαμε έγγραφο από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών προς την Πολεοδομία και κοινοποίηση στο σχολείο και στο σύλλογό μας, σχετικά με τη μερική άρση της επικινδυνότητας για το 6ο Δημοτικό.
Αναφέρεται στο έργο "Κατεπείγουσες εργασίες επισκευής 6ου Δημοτικού Σχολείου" το οποίο περιλάμβανε τις παρακάτω εργασίες:
"... άμεση καθαίρεση των επιχρισμάτων και των φωτιστικών της οροφής στις αίθουσες, όπου στεγάζεται το νηπιαγωγείο, βάψιμο της πλάκας και επανατοποθέτηση των φωτιστικών και έλεγχος ηλεκτρολογικής εγκατάστασης. Στη συνέχεια, έγινε η στεγάνωση των υδρορροών, δηλαδή απομάκρυνση της φθαρμένης
υδρορροής και τοποθέτηση νέας τραπεζοειδούς λαμαρίνας, με κατάλληλη στεγάνωση, καθώς και διάφορες άλλες εργασίες, που απαιτήθηκαν για την έντεχνη αποκατάσταση."

Η οριστική άρση της επικινδυνότητας σημειώνει, θα αρθεί με την επισκευή/ανακατασκευή των επιχρισμάτων, που καθαιρέθηκαν, επισκευή/αντικατάσταση θερμομόνωσης και φευδοροφής, χρωματισμούς, κτλ, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν από το έργο "ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ" το οποίο βρίσκεται στο στάδιο της συμβασιοποίησης.

Εμείς, ως σύλλογος, είμαστε πάντα στη διάθεση και των υπηρεσιών και του Δήμου για την οριστική λύση του προβλήματος και καλούμε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να προχωρήσουν τάχιστα στην υλοποίηση των παραπάνω υπολοιπόμενων εργασιών.
το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 6ου Δημοτικού Σχολείου».
 
 
 
 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.