Τρίτη 30.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το ΜέΡΑ25 στις εκδηλώσεις για το Γοργοπόταμο

ΜέΡΑ25
28 Nov 2022 / 11:10

ΑΘΗΝΑ. Στις εκδηλώσεις για το Γοργοπόταμο στην Αθήνα την Κυριακή 27/11/2022, η Ευαγγελία (Λίτσα) Αλεξάκη

μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΜέΡΑ25 και μέλος της Οργάνωσης Κέρκυρας, εκπροσώπησε το ΜέΡΑ25 :

Η ανακοίνωση του κόμματος:

«80 Χρόνια μετά
Ο Γοργοπόταμος στην Αλαμάνα στέλνει περήφανα χαιρετισμό.
Είπε Ο Άρης Βελουχιώτης πριν την ανατίναξη της Γέφυρας στους συντρόφους του .
Μπορεί να έχουμε θυσίες, και θυσίες μεγάλες.

Η ανατίναξη όμως είναι για το συμφέρον και του συμμαχικού αγώνα και του ελληνικού. Κι αν ακόμα είναι να ζήσουνε μετά μόνο πέντε άντρες, η επιχείρηση πρέπει να γίνει. Τι λέτε;
Και οι αντάρτες του απάντησαν
-Θα την κάνουμε.

Η ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις δολιοφθοράς του Β` Παγκοσμίου Πολέμου.
Κανένας Αναθεωρητής δεν μπορεί να την ταπεινώσει. Αποτελεί σημείο Στροφής για την Εθνικής μας Αντίσταση.

Η αξία της υπήρξε μεγάλη στον αγώνα του ελληνικού λαού κατά της τριπλής (γερμανικής, ιταλικής και βουλγαρικής) κατοχής, διότι αναπτέρωσε το ηθικό των απλών ανθρώπων, εξύψωσε το γόητρο των αντιστασιακών οργανώσεων, κυρίως του ΕΑΜ – ΕΛΑΣ, συνέβαλε στη μαζικοποίησή τους
Η Εθνική Αντίσταση είναι μια μεγάλη εποποιία του Ελληνικού Λαού. Είναι η εθνικοαπελευθερωτική και αντιφασιστική πάλη του ελληνικού λαού με στόχο μια άλλη Ελλάδα με το Λαό της Αφέντη στον τόπο του.

Δεν αρχίζει ούτε τελειώνει με πυρ στην Αλαμάνα και φωτιά στον Γοργοπόταμο. Πάνω από 100 είναι οι μεγάλες μάχες της Εθνικής Αντίστασης και πολύ περισσότερες οι μικρότερες , και ένας μεγάλος και σκληρός αγώνας με απεργίες , συλλαλητήρια και σαμποτάζ μέσα στις πόλεις κάτω από τις κάνες των κατακτητών.

Αυτός είναι ο Αγώνας
Και αυτές οι μεγαλειώδεις πράξεις χωρίς τις οποίες η Ελλάδα δεν θα ήταν αυτή που ξέρουμε σήμερα , επέσυραν τη θηριωδία του κατακτητή , επάνω σε Άμάχους και Αθώους.

Αυτός είναι ο Φασισμός
Η Ελλάδα έγινε ένα απέραντο Ολοκαύτωμα με πάνω από 100 αναγνωρισμένα Ολοκαυτώματα και πολύ περισσότερα μικρότερα . Υπέφερε από έναν από τους μεγαλύτερους λιμούς στη σύγχρονη ιστορία της Ευρώπης, η οικονομία της, ο οικιστικός της πλούτος και οι υποδομές της καταστράφηκαν , κλάπηκαν πολιτιστικοί θησαυροί και χιλιάδες ψυχές βρήκαν το θάνατο ή προσφύγεψαν μέσα στη χώρα τους.

Αυτή είναι η Σκλαβιά
Οι θυσίες της Ελλάδας παραμένουν ακόμη αδικαίωτες , καθώς η Γερμανία ακόμη και σήμερα αρνείται να επανορθώσει για τα όσα έπραξε στην Ελλάδα με αστείες δικαιολογίες .

Εμείς σήμερα τιμάμε το Γοργοπόταμο παλεύοντας για Μνήμη και Δικαιοσύνη.
Στο Γοργοπόταμο που το 1964 έγινε το θέατρο μιας μαζικής, τρομοκρατικής, δολοφονικής επίθεσης από το μετεμφυλιακό κράτος ενάντια στο Λαό , καθώς υπάρχουν πάντα εκείνοι που φοβούνται το Λαό μας όταν παίρνει στην τύχη του στα χέρια του .

Και κυρίως όταν γιορτάζει τέτοιες στιγμές έξαρσης.
Αυτή τη μεγάλη στιγμή τιμάμε σήμερα εδώ
Θυμόμαστε τους αγώνες της Εθνικής Αντίστασης
Πανηγυρίζουμε τις νίκες κατά του φασισμού
Τιμάμε τους νεκρούς και τους ήρωές μας
Απαιτούμε τη δικαίωση της θυσίας του Λαού μας
Και κυρίως
Συνεχίζουμε τον αγώνα για μια Ελλάδα Ελεύθερη και Ανεξάρτητη με τον Λαό μας αφεντικό στον τόπο του.

Φωνάζοντας σε κάθε κατεύθυνση 80 Χρόνια μετά
«Ο ΓΟΡΟΠΟΤΑΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΛΑΜΑΝΑ ΣΤΕΛΝΕΙ ΠΕΡΗΦΑΝΑ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟ»