Πέμπτη 03.10.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο βουλευτής Κ. Παυλίδης για την επικείμενη απόλυση της καθαρίστριας

Κώστας Παυλίδης
20 Δεκεμβρίου 2016 / 17:57

Το καθεστώς εργασιακής ομηρίας, το οποίο βιώνουν οι καθαριστές-ριες του ΓΝΚ, έχει επιφέρει συσσωρευμένα προβλήματα, δυναμιτίζοντας το κλίμα και προκαλώντας αγανάκτηση και δικαιολογημένες αντιδράσεις.

Η επικείμενη απόλυση της εργαζομένης του εργολαβικού συνεργείου καθαρισμού του Νοσοκομείου από ιδιωτική εταιρεία, απόλυση η οποία καταγγέλλεται από το Ενιαίο Σωματείο Εργαζομένων του ΓΝΚ και από την ΕΓΕΣΥΚ ως παράνομη και εκδικητική, αποτελεί δείγμα του σκληρού εργασιακού καθεστώτος που επικρατεί έως τώρα.
Η εφαρμογή της ψηφισθείσας από τη σημερινή Κυβέρνηση νομοθετικής ρύθμισης, η οποία παρέχει τη δυνατότητα σύναψης  ατομικών συμβάσεων για υπηρεσίες καθαριότητας, φύλαξης και σίτισης, μπορεί να αποτελέσει ανάχωμα προστασίας των δικαιωμάτων των εργαζομένων στην καθαριότητα του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, προσφέροντας σταθερή και μόνιμη εργασία με αναφαίρετα δικαιώματα.
Ως βουλευτής Κερκύρας του ΣΥΡΙΖΑ, στέκομαι στο πλευρό των σκληρά εργαζόμενων καθαριστών-ριών του ΓΝ Κέρκυρας που δικαίως αγωνίζονται για καταβολή των οφειλόμενων δεδουλευμένων και για αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας.