Πέμπτη 03.10.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ανάρμοστη συμπεριφορά ή συνδικαλιστική δίωξη;

Καθαρίστριες
20 Δεκεμβρίου 2016 / 13:07

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τηλεφωνική...προειδοποίηση απόλυσης έλαβε μία εκ των εργαζομένων στο ιδιωτικό συνεργείο καθαριότητας του Νοσοκομείου Κέρκυρας και μέλος του δ.σ. του Σωματείου, με την αιτιολογία της «ανάρμοστης συμπεριφοράς».

Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι η ειδοποίηση έχει κοινοποιηθεί με επιστολή τόσο στην υπάλληλο, όσο και στον Επόπτη Εργασίας, ωστόσο η ίδια η εργαζόμενη μέχρι χθες δεν είχε λάβει τίποτα εκτός από ένα τηλεφώνημα.
Το σωματείο των καθαριστριών πραγματοποίησε την Τρίτη το πρωί γενική συνέλευση και έλαβε απόφαση να κοινοποιήσει επιστολή στον εργοδότη με την προειδοποίηση ότι εάν απολυθεί η συνάδελφός τους, θα προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις. Του περιστατικού αυτού έχει λάβει ήδη γνώση και ο Διοικητής του Νοσοκομείου Φοίβος Κακαβίτσας. 
Στηρίζοντας την εργαζόμενη, το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας καταγγέλλει την παράνομη απόλυση από την εταιρεία JCB Security and Facility, με το πρόσχημα της ανάρμοστης συμπεριφοράς.
Στην ανακοίνωσή του υποστηρίζει ότι η συγκεκριμένη απόλυση είχε εκδικητικό χαρακτήρα, «αφού η συνάδελφος ήταν μέλος του Δ/Σ της προσωρινής διοικούσας επιτροπής του Σωματείου Καθαριστριών - Καθαριστών του Γ.Ν. Κέρκυρας και διεκδικούσε μαζί με τους συναδέλφους της την τήρηση των εργασιακών δικαιωμάτων τους απέναντι σε μία εργοδοτική πλευρά με τουλάχιστον προβληματική συμπεριφορά προς τους εργαζόμενους της. Το Εργατικό Κέντρο απαιτεί την άμεση ανάκληση της απόλυσης, και την καταβολή εκ μέρους της εργοδότριας εταιρείας όλων των δεδουλευμένων σε όλους τους εργαζομένους της». Ανακοινώσεις αλληλεγγύης έχουν ομοίως εκδώσει ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Κέρκυρας, το Ενιαίο Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου, η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Κέρκυρας (ΕΓΕΣΥΚ) και Ομάδα Γυναικών Κέρκυρας της ΟΓΕ.