Παρασκευή 03.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Βαριά «σύννεφα» πάνω από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου - «Ουδέν σχόλιον» από τη Μίνα Γκάγκα

Μίνα Γκάγκα
21 Οκτωβρίου 2022 / 09:14

Η επίσκεψη της Υπουργού στην Κέρκυρα αναμένεται με ενδιαφέρον και δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκτιμούν ότι με την άφιξή της, θα ξεκαθαρίσει το τοπίο

ΚΕΡΚΥΡΑ. Δεδομένο είναι ότι το κλίμα είναι βαρύ στο Υπουργείο Υγείας απέναντι στο Διοικητή του Νοσοκομείου, αν και επισήμως δεν γίνεται κάποια δήλωση από το περιβάλλον της Υπουργού και ταυτόχρονα οι τοπικοί πολιτικοί παράγοντες σε δηλώσεις τους στον Τύπο, ισχυρίζονται ότι έχουν παντελή άγνοια για τη σύσκεψη. 

Ομοίως, οι πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας τις προηγούμενες ημέρες για σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Αθήνα ειδικά για το Νοσοκομείο Κέρκυρας και την απομάκρυνση του Διοικητή, δεν επιβεβαιώθηκαν από το γραφείο της αν. Υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα.

Ουδέν σχόλιο

Όπως υποστήριξαν στην "Ε" συνεργάτες της υπουργού, όλες οι συσκέψεις είχαν ως αντικείμενο τη διαβούλευση για το νομοσχέδιο για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη αλλά δεν έγιναν ειδικές συσκέψεις για τη λειτουργία και τη διοίκηση Νοσοκομείων. Τόνισαν δε, ότι η Υπουργός δεν έχει τίποτα να σχολιάσει για τα δημοσιεύματα. 

Σημειώνεται ότι η παρούσα θητεία του Διοικητή του Νοσοκομείου Κέρκυρας λήγει σύντομα, στις αρχές του χρόνου. Σε επικοινωνία του με την "Ε" ο ίδιος υποστηρίζει ότι δεν έχει κανενός είδους ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας, αναφορικά με τις πληροφορίες που αναπαράγονται.

Θα ξεκαθαρίσει το τοπίο;

Ωστόσο η επίσκεψη της Υπουργού στην Κέρκυρα αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκτιμούν ότι με την άφιξή της, θα ξεκαθαρίσει το τοπίο. 

Σημειώνεται ότι η επίσκεψη της Μίνα Γκάγκα ήταν προγραμματισμένη για το καλοκαίρι, λόγω και των εξελίξεων του τελευταίου διαστήματος και τελικά η ημερομηνία "κλείδωσε" με αφορμή και τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

Η Υπουργός θα έρθει στην Κέρκυρα από τις 27 του μήνα και θα συνοδεύεται από τον Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννη Καρβέλη.

Μετακινήσεις γιατρών

Οι "πυροσβεστικές" κινήσεις της 6ης ΥΠΕ με μετακινήσεις γιατρών από τα Γιάννενα, φάνηκε πολύ σύντομα ότι δεν είχαν κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα, μιας και το γαϊτανάκι των παραιτήσεων δεν έχει σταματήσει. Μετά από τις τέσσερις παραιτήσεις του τελευταίου χρονικού διαστήματος, που αποδυναμώνουν ακόμα περισσότερο το δημόσιο νοσηλευτικό ίδρυμα του νησιού, ετοιμάζεται και νέα παραίτηση, του καρδιολόγου κ. Κοτινά, ο οποίος κάνει αυτές τις μέρες τις τελευταίες του εφημερίες.
Υγειονομικές πηγές αναφέρουν ότι έπεται και συνέχεια...

Αναφορικά με τους γιατρούς των Ιωαννίνων που έχουν ήδη ξεκινήσει εφημερίες στο ΓΝΚ, ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης δήλωσε στην "Ε" ότι «θα παραμείνουν στην Κέρκυρα για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί». Ωστόσο υπάρχει μεγάλη δυσφορία από την Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Ηπείρου, για τις μετακινήσεις που προκαλούν δυσλειτουργίες στα εκεί Νοσοκομεία, τόσο στις εφημερίες, όσο και στην αντιμετώπιση των εκτάκτων περιστατικών. Για τις εξελίξεις αυτές έχει ενημερωθεί και η ΟΕΝΓΕ.   

Παράλληλα το ζήτημα της υποχρεωτικής μετακίνησης ιατρών από την Περιφέρεια Ηπείρου, φέρνουν στη Βουλή με ερώτησή τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ηπείρου, οι οποίοι ζητούν από το Υπουργείο Υγείας να σταματήσει τις εμβαλωματικές παρεμβάσεις και να προχωρήσει σε μόνιμους διορισμούς.  


ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ - ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ