Τετάρτη 08.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Βγήκαν στο δρόμο για τα προβλήματα του Νοσοκομείου Κέρκυρας

Νοσοκομείο Κέρκυρας
20 Οκτωβρίου 2022 / 15:03

Συγκέντρωση στο πλαίσιο των πανελλαδικών κινητοποιήσεων της ΠΟΕΔΗΝ και ΟΕΝΓΕ, υπό τη βαριά "σκιά" των συνεχιζόμενων παραιτήσεων γιατρών στο Νoσοκομείο Κέρκυρας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τη στήριξή τους δήλωσαν τα σωματεία, πολιτικά κόμματα αλλά και κόσμος στα αιτήματα των υγειονομικών, που συγκεντρώθηκαν σήμερα στην πύλη του  Νοσοκομείου Κέρκυρας για να πιέσουν ακόμα μια φορά το Υπουργείο Υγείας να προχωρήσει σε ενίσχυση της δημόσιας Υγείας.

Στη σημερινή συγκέντρωση της ΕΓΕΣΥΚ, του Ενιαίου Σωματείου Εργαζομένων και του Σωματείου Ψυχιατρικού Τομέα, έδωσαν το "παρών" ο βουλευτής Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Δημήτρης Μπιάγκης, εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ, του Εργατικού Κέντρου, του ΚΚΕ, της ΑΝΑΣΑ για τα Ιόνια Νησιά, της Λαϊκής Συσπείρωσης Ιονίων Νήσων, του ΜέΡΑ25, της Λαϊκής Ενότητας καθώς και μέλη του Συλλόγου Άλσους Γαρίτσας.
Παρών στη συγκέντρωση ήταν επίσης ο πρώην Δήμαρχος Κέρκυρας Σωτήρης Μικάλεφ.  

Η κινητοποίηση των εργαζομένων των Νοσοκομείου έγινε στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησης και απεργίας της ΠΟΕΔΗΝ και ΟΕΝΓΕ, ειδικά στην Κέρκυρα όμως υπάρχει η βαριά σκιά των συνεχιζόμενων παραιτήσεων του ιατρικού προσωπικού, που έχει μεταδοθεί και στα Νοσοκομεία της Περιφέρειας Ηπείρου, που καλούνται με "εντέλλεσθε" να καλύψουν τα μεγάλα κενά στις εφημερίες.

Κι άλλη παραίτηση

Σημειώνεται ότι στις τέσσερις παραιτήσεις του τελευταίου διαστήματος, έρχεται εντός των ημερών να προστεθεί και άλλη μία, του καρδιολόγου κ. Κοτινά, ενώ υγειονομικές πηγές αναφέρουν στην "Ε" ότι έπεται και συνέχεια.  

Διαμαρτυρίες από τα Γιάννενα

Αναφορικά με τους γιατρούς των Ιωαννίνων που έχουν ήδη ξεκινήσει εφημερίες στο ΓΝΚ, ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης δήλωσε στην "Ε" ότι «θα παραμείνουν στην Κέρκυρα για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί».

Ωστόσο υπάρχει μεγάλη δυσφορία από την Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Ηπείρου, για τις μετακινήσεις που προκαλούν δυσλειτουργίες στα εκεί Νοσοκομεία, τόσο στις εφημερίες, όσο και στην αντιμετώπιση των εκτάκτων περιστατικών. Για τις εξελίξεις αυτές έχει ενημερωθεί και η ΟΕΝΓΕ.   

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ - ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ