Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το Εργαστήριο Βιοπληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου στη ΔΕΘ

Εργαστήριο Βιοπληροφορικής
13 Σεπτεμβρίου 2023 / 12:58

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το Εργαστήριο Βιοπληροφορικής και Ανθρώπινης Ηλεκτροφυσιολογίας (BiHELab) του Τμήματος Πληροφορικής, του Ιονίου Πανεπιστημίου, συμμετέχει ενεργά στην 87η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, που πραγματοποιείται στο Διεθνές Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Στην έκθεση, η ομάδα του BiHELab παρουσιάζει δύο εντυπωσιακές εφαρμογές:

  1. Φορητή Συσκευή Ηλεκτροεγκεφαλογραφίας Muse: Μια επίδειξη σε πραγματικό χρόνο που αναδεικνύει τις συναισθηματικές αντιδράσεις των συμμετεχόντων καθώς εκτελούν διεργασίες σε ένα tablet.
  2. Εφαρμογή RODI: Ένα εργαλείο mHealth σχεδιασμένο για την πρόβλεψη Νευρογνωστικών Διαταραχών, που συμπεριλαμβάνει δέκα γνωστικές δοκιμασίες και ανάλυση EEG.

Την επίδειξη των εφαρμογών του Εργαστηρίου υποστηρίζουν ο Αναπληρωτής Καθηγητής Έξαρχος Θεμιστοκλής, ο Επίκουρος Καθηγητής Βραχάτης Αριστείδης και ο Μεταδιδακτορικός Ερευνητής Δημητρακόπουλος Γεώργιος.

Η συμμετοχή του εργαστηρίου στην έκθεση έχει τραβήξει το ενδιαφέρον πολλών επισκεπτών, μεταξύ των οποίων η Έλενα Ράπτη, Υφυπουργός Τουρισμού της Ελλάδας, ο Καθηγητής Δημήτρης Σερπάνος, πρόεδρος του ΔΙΟΦΑΝΤΟΥ-Ινστιτούτου Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων (ΙΤΥΕ), ο Καθηγητής Καλαβρουζιώτης Ιωάννης, πρόεδρος του ΕΑΠ, η Πρύτανης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Καθηγήτρια Άννα Μπατιστάτου και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, Καθηγητής Θεόδωρος Θεοδουλίδης.

ΦΩΤΟ@ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ