Σάββατο 12.10.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

6ο Παγκόσμιο Συνέδριο GeNeDis 2024

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΒΙΟΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑΣ
07 Οκτωβρίου 2024 / 12:38

Πρόκειται για ένα συνέδριο υψηλού επιστημονικού ενδιαφέροντος στο οποίο συμμετέχουν ομιλητές και διεθνώς αναγνωρισμένοι επιστήμονες από παγκοσμίου φήμης ερευνητικά κέντρα.

ΑΘΗΝΑ (ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ). Το Εργαστήριο Βιοπληροφορικής και Ανθρώπινης Ηλεκτροφυσιολογίας του Τμήματος Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου διοργανώνει για έκτη φορά Παγκόσμιο Συνέδριο GeNeDis 2024 για την έρευνα στη Γενετική, τη Γηριατρική και τις νευροεκφυλιστικές ασθένειες, το οποίο θα διεξαχθεί στην Αθήνα από τις 17 έως τις 20 Οκτωβρίου 2024.

Πρόκειται για ένα συνέδριο υψηλού επιστημονικού ενδιαφέροντος στο οποίο συμμετέχουν ομιλητές και διεθνώς αναγνωρισμένοι επιστήμονες από παγκοσμίου φήμης ερευνητικά κέντρα.

Η διοργάνωση ενσωματώνει μια σειρά εκδηλώσεων, με τις κεντρικές ομιλίες να πραγματοποιούνται από τις 18 έως και τις 19 Οκτωβρίου στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στην Αθήνα.

Εστιάζοντας  στην θεματική «Γονιδιωματική, Νευροεπιστήμη, Θεραπείες και Καινοτομίες στα Δεδομένα», το Συνέδριο επικεντρώνεται στις τελευταίες εξελίξεις σε καίριους τομείς, προωθώντας τη συνεργασία και την ανταλλαγή γνώσεων μεταξύ ειδικών από διαφορετικά επιστημονικά πεδία, όπως οι νέοι βιοδείκτες και τα πρωτόκολλα για την πρώιμη διάγνωση ασθενειών, καθώς και η ταυτοποίηση νέων φαρμακευτικών στόχων και τεχνικών απεικόνισης.

Στο Συνέδριο θα συμμετάσχουν περισσότεροι από 50 εκλεκτοί προσκεκλημένοι ομιλητές από όλο τον κόσμο, οι οποίοι θα ανταλλάξουν ιδέες και θα συμβάλουν στην πρόοδο της έρευνας και της καινοτομίας στους τομείς της γονιδιωματικής, της νευροεπιστήμης, των θεραπευτικών εφαρμογών και της τεχνολογίας δεδομένων.