Πέμπτη 02.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Γκίκας: «Ολοκλήρωση της επισκευής του Ειδικού Σχολείου Βόρειας Κέρκυρας έως το τέλος του 2022»

Ειδικό σχολείο
07 Απριλίου 2022 / 10:37

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, η δημοπράτηση του έργου θα πραγματοποιηθεί το επόμενο δίμηνο

ΑΘΗΝΑ. Σύσκεψη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο των Κτιριακών Υποδομών Α.Ε. (ΚΤΥΠ Α.Ε.), Θανάση Γιάνναρη, πραγματοποίησε ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας, με μόνο θέμα την επισκευή του κτιρίου του παλαιού Σχολείου Βελονάδων, το οποίο θα στεγάσει το Ειδικό Σχολείο της Βόρειας Κέρκυρας. Στην σύσκεψη συμμετείχαν επιπλέον ο Γενικός Διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού και Έργων ΣΔΙΤ, Θεόδωρος Κυριαζόπουλος και η Διευθύντρια Ωριμότητας Έργων και Διοίκησης Συμβάσεων Μελετών, Κωνσταντίνα Θεοφιλάτου.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο Στέφανος Γκίκας δήλωσε:
«Πραγματοποιήθηκε, σε συνέχεια αιτήματός μου, σύσκεψη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΚΤΥΠ Α.Ε., Θανάση Γιάνναρη, για το έργο επισκευής του κτιρίου στο οποίο θα στεγαστεί το Ειδικό Σχολείο της Βόρειας Κέρκυρας.

Ο κ. Γιάνναρης με ενημέρωσε ότι οι μελέτες του έργου όπως και του περιβάλλοντος χώρου έχουν ολοκληρωθεί. Σημειώνεται ότι η μελέτη προβλέπει την πλήρη αφαίρεση των αμίαντων από την στέγη του κτιρίου και την ανακατασκευή της.

Ο Προϋπολογισμός του έργου έχει αυξηθεί σημαντικά και υπερβαίνει τις 250.000 Ευρώ, ενώ τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται η έγκριση της σχετικής χρηματοδότησης από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, η δημοπράτηση του έργου θα πραγματοποιηθεί το επόμενο δίμηνο, ενώ οι εργασίες υπολογίζεται πως θα έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους.

Η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για την δημιουργία Ειδικού Σχολείου στην Βόρεια Κέρκυρα αποτέλεσε το πρώτο σημαντικό βήμα για την καλύτερη πρόσβαση των μαθητών της Ειδικής Αγωγής της περιοχής στην εκπαίδευση. Μέλημά μας είναι, το έργο να ολοκληρωθεί εντός του χρονοδιαγράμματος, ώστε το Ειδικό Σχολείο της Βόρειας Κέρκυρας να λειτουργήσει το ταχύτερο δυνατό. Σύμφωνα με την μελέτη που είδα, θα πρόκειται για ένα πρότυπο, σύγχρονο χώρο εκπαίδευσης, απολύτως κατάλληλο για τους μαθητές του Ειδικού Σχολείου.»