Κυριακή 12.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πάνω από 2,20 ευρώ το λίτρο η αμόλυβδη στην Κέρκυρα

Αμόλυβδη
10 Μαρτίου 2022 / 12:09

Σοκ και δέος από τις νέες σημερινές ανατιμήσεις που καταγράφηκαν στα υγρά καύσιμα

ΚΕΡΚΥΡΑ. Δεν έχει τέλος η ξέφρενη πορεία στις τιμές των καυσίμων, όπου και σήμερα σημειώθηκαν νέες αυξήσεις προκαλώντας σοκ και δέος στους καταναλωτές αλλά και στους ίδιους τους πρατηριούχους.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Πρατηριούχων Κέρκυρας Αντώνη Σάκκο οι τιμές σήμερα στην αμόλυβδη βενζίνη θα ξεπεράσουν τα 2, 20 ευρώ το λίτρο από 2,17 ευρώ χθες, ενώ κατά 0,10 ευρώ αυξημένο είναι το πετρέλαιο κίνησης με την τιμή να ξεπερνάει τα 2,17 ευρώ από 2,07- 2,08 το λίτρο χθες.

Ενδεικτικά σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Τιμών Υγρών Καυσίμων του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας η μέγιστη τιμή της αμόλυβδης που καταγράφηκε στην Κέρκυρα σημειώθηκε σε πρατήριο στην Αχαράβη, όπου διατίθεται προς 2,25 ευρώ το λίτρο!

Πετρέλαιο θέρμανσης

Όσον αφορά το πετρέλαιο θέρμανσης οι καταναλωτές θα χρειαστεί να βάλουν βαθειά το χέρι στην τσέπη, αφού για να καλύψουν τις ανάγκες τους θα πρέπει να αγοράσουν με 1,70 ευρώ το λίτρο.

Οι καθημερινές ανατιμήσεις στα υγρά καύσιμα που εδώ και μια εβδομάδα δεν έχουν σταματημό, έχουν «τσακίσει» τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς που αδυνατούν πλέον να ανταπεξέλθουν στο καθημερινό ράλι τιμών περιορίζοντας τις ανάγκες στα απολύτως αναγκαία τόσο για τις μετακινήσεις όσο και για την θέρμανση των νοικοκυριών.

Όπως ανέφερε πάντως στην «Ε» ο κ.Σάκκος και αύριο αναμένονται νέες αυξήσεις στα καύσιμα που αγγίζουν πλέον τιμές ρεκόρ.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ