Τετάρτη 01.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Την ανιούσα παίρνουν πάλι οι τιμές των καυσίμων στην Κέρκυρα

ΚΑΥΣΙΜΑ
24 Μαρτίου 2022 / 10:13

Η κατανάλωση στα καύσιμα εξακολουθεί να παραμένει πεσμένη σε όλα τα είδη κατά 20%.

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Δεν πρόλαβαν οι τιμές των υγρών καυσίμων να πέσουν  στα πρατήρια της Κέρκυρας και οι καταναλωτές βρίσκονται ήδη αντιμέτωποι με νέες ανατιμήσεις, λόγω των διεθνών τιμών που έχουν πάρει και πάλι την ανιούσα.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Πρατηριούχων  Κέρκυρας Αντώνη Σάκκο η κατανάλωση στα καύσιμα εξακολουθεί να παραμένει πεσμένη σε όλα τα είδη κατά 20%.

Όπως τόνισε στην «Ε» η τιμή της αμόλυβδης διαμορφώνεται στα 2,09 ευρώ το λίτρο από 2,03 ευρώ, το πετρέλαιο κίνησης αγγίζει τα 2 ευρώ το λίτρο από 1,90 ευρώ, ενώ το πετρέλαιο θέρμανσης πωλείται προς 1,63 ευρώ το λίτρο από 1,50 ευρώ.

Μάλιστα παρότι μετά από αρκετό διάστημα η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης είχε πέσει κατά 0,13 ευρώ, ωστόσο και πάλι ελάχιστοι καταναλωτές άνοιξαν τα πορτοφόλια τους για να γεμίσουν τις δεξαμενές των σπιτιών τους, καθώς η τιμή εξακολουθούσε να είναι απαγορευτική.

 «Οι καταναλωτές τηρούν στάση αναμονής περιμένοντας να πέσουν κι άλλο οι τιμές, μετά τις ανατιμήσεις, λόγω των αυξήσεων στις διεθνείς τιμές των καυσίμων», ανέφερε ο κ. Σάκκος.
 
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ