Δευτέρα 06.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

10% αύξηση στην τιμή της βενζίνης σε μια μόλις ημέρα

βενζίνη
09 Μαρτίου 2022 / 10:35

Στο ναδίρ η ζήτηση για υγρά καύσιμα από τις καθημερινές ανατιμήσεις που «ζαλίζουν»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε «τρελή» πορεία βρίσκονται οι τιμές των υγρών καυσίμων στην Κέρκυρα, μετά τις νέες αυξήσεις που σημειώθηκαν σήμερα (Τετάρτη 9 Μαρτίου), προκαλώντας «τρόμο» στους καταναλωτές, αφού μέσα σε μια μόλις ημέρα ανέβηκαν αλματωδώς.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Πρατηριούχων Κέρκυρας Αντώνη Σάκκο, η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης αυξήθηκε μέσα σε μια μόλις ημέρα κατά 10% και αναμένεται να ξεπεράσει τα 2,17 ευρώ το λίτρο (από 2,04 ευρώ το λίτρο) από αύριο, ενδεχομένως και από σήμερα ανάλογα με τα αποθέματα των πρατηριούχων.

«Η αύξηση της τιμής της αμόλυβδης είναι σημαντική και μεγάλη και ενδεχομένως κι αύριο οι τιμές να είναι ακόμη πιο ακριβές. Το κράτος πρέπει να εξετάσει σοβαρά την μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης γιατί υπό αυτές τις συνθήκες δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρχει κατανάλωση και είσπραξη φόρου. Ήδη ο κόσμος ψωνίζει και αγοράζει με φειδώ», ανέφερε ο ίδιος.

Στο πετρέλαιο

Νέο «ράλι» τιμών όμως καταγράφεται και στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης , καθώς σημειώθηκε αύξηση 15%. Η τιμή του πετρελαίου κίνησης διαμορφώνεται πλέον στα 2,07-2,08 ευρώ το λίτρο από 1,83 ευρώ το λίτρο και του πετρελαίου θέρμανσης στο 1,65-1,70 ευρώ το λίτρο από 1,53-1,54 ευρώ το λίτρο. «Αυτές είναι οι τιμές που πήραμε σήμερα από τις εταιρείες πετρελαιοειδών. Όσοι έχουμε αποθέματα τα εξαντλούμε, ωστόσο μετά θα περάσουμε σε ανατιμήσεις.

Οι καταναλωτές δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν και περιορίζονται μόνο στις αναγκαίες μετακινήσεις. Από το πρωί όσοι καλούν για παραγγελίες πετρελαίου θέρμανσης και αναφέρουμε τις τιμές ή ακυρώνουν την παραγγελία ή παίρνουν πολύ μικρότερη ποσότητα», τόνισε στην «Ε» ο κ. Σάκκος προσθέτοντας ότι τα πετρελαιοειδή παρασύρουν μια σειρά από προϊόντα της καθημερινότητάς μας επιβαρύνοντας κι άλλο τις τσέπες των καταναλωτών.

Όπως είπε η ζήτηση βρίσκεται στο «ναδίρ», λόγω των συνεχών ανατιμήσεων, οι οποίες από την προηγούμενη εβδομάδα είναι καθημερινές, ενώ παραμένει άγνωστο μέχρι που θα φτάσουν.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ