Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Φάρμακα και γιατροί από το Νοσοκομείο Κέρκυρας για τους ναυαγούς στα ξενοδοχεία

Φωτιά πλοία
19 Φεβρουαρίου 2022 / 11:28

ΚΕΡΚΥΡΑ. Χωρίς τα υπάρχοντά τους, τα προσωπικά τους είδη αλλά και τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα,

ΚΕΡΚΥΡΑ. Χωρίς τα υπάρχοντά τους, τα προσωπικά τους είδη αλλά και τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα, φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία της Κέρκυρας οι διασωθέντες του φλεγόμενου Euroferry Olympia.

Για όσους από αυτούς ακολουθούν καθημερινή φαρμακευτική αγωγή, το Νοσοκομείο Κέρκυρας έχει μεριμνήσει, ώστε να τους προμηθεύσει με φάρμακα που χρειάζονται λόγω προβλημάτων υγείας, όπως π.χ. πίεση, θυροειδή, σακχαρώδη διαβήτη κ.α.

Πηγές της Διοίκησης αναφέρουν, ότι το Νοσοκομείο φροντίζει επίσης για την ιατρική τους περίθαλψη σε περίπτωση που παρουσιαστεί οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας.

Σημειώνεται ότι χθες, με την άφιξή τους στο λιμάνι της Κέρκυρας, μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ του Νοσοκομείο Κέρκυρας 10 ναυαγοί, οι 7 εκ των οποίων με αναπνευστικά προβλήματα και άλλοι τρεις με άλλα προβλήματα υγείας. Όπως ανακοίνωσε και το Νοσοκομείο, οι τέσσερις από αυτούς πήραν εξιτήριο. 

Αργά το βράδυ διακομίσθηκαν και οι δυο εγκλωβισμένοι άνδρες που διασώθηκαν από άνδρες της ΕΜΑΚ με super puma. Ο ένας από τους δύο διασωληνώθηκε λόγω εισπνοής μεγάλης ποσότητας καπνού, ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δεν διατρέχει κίνδυνο η υγεία του.