Παρασκευή 10.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στ. Γκίκας: «Η Κυβέρνηση στηρίζει έμπρακτα την Π.Ε. Κέρκυρας»

Στέφανος Γκίκας
17 Φεβρουαρίου 2022 / 12:06

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα,

ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην Κέρκυρα, υποδέχτηκε σήμερα ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας.

Ο Στέφανος Γκίκας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Σε συνέχεια των συνατήσεών μας στην Αθήνα υποδεχόμαστε με χαρά στην Κέρκυρα τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα, οποίος έχει βοηθήσει σημαντικά με τις Υπουργικές Αποφάσεις που έχει εκδώσει, την Π.Ε. Κέρκυρας. Έχουν ήδη ενταχθεί σημαντικά έργα για τους Δήμους της Π.Ε. Κέρκυρας – μετά από προτάσεις των Δημάρχων φυσικά – στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», όπως επίσης και για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Επιθυμώ να τον ευχαριστήσω ιδίως για την πρόσφατη ένταξη 5,3 εκατ. Ευρώ για αγροτική οδοποιία της Βόρειας και Νότιας Κέρκυρας (3,1 εκατ. Ευρώ και 2,2 εκατ. Ευρώ αντίστοιχα) που θα βοηθήσει σημαντικά στην επίλυση πολλών προβλημάτων.

Τον ευχαριστούμε επίσης για τα μεγάλα έργα αστικής αναζωογόνησης του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων (αθλητικές εγκαταστάσεις) που ξεπερνούν τα 5,5 εκατ. Ευρώ, όπως και για την ένταξη του έργου ανέγερσης του Σχολικού Κέντρου στο Κοντόκαλι που επίσης ξεπερνά τα 5,5 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται επιπλέον ότι από το Πρόγραμμα «Φιλόδημος Ι» μεταφέρεται στο «Αντώνης Τρίτσης» έργο για την επισκευή των ΕΠΑΛ, που ξεπερνά τα 3,7 εκατ. Ευρώ. Πρόκειται για έργα εξαιρετικής σημασίας!

Βεβαίως, έχουν ενταχθεί και άλλα έργα, όπως είναι έργα ύδρευσης, αποχέτευσης, «smart cities», ηλεκτροκίνησης, σχολικής στέγης, κ.α που ξεπερνούν τα 10 εκατ. Ευρώ.

Σημειώνω ότι και άλλες προτάσεις έργων των Δήμων μας είναι προς ένταξη!
Παράλληλα, έχουν ήδη ενταχθεί έργα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» που αγγίζουν τα 10 εκατ. Ευρώ, ενώ έπεται συνέχεια.

Καλωσορίζω λοιπόν τον Αν. Υπουργό και αγαπητό φίλο Στέλιο Πέτσα στην Κέρκυρα και τον ευχαριστώ για άλλη μια φορά για την έμπρακτη στήριξη που δείχνουν ο ίδιος και η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην προσπάθεια που κάνουμε μαζί με τις Αυτοδιοικητικές μας Αρχές να βελτιώσουμε παθογένειες και κακώς κείμενα του παρελθόντος και να αναβαθμίσουμε την ποιότητα ζωής των πολιτών στην Π.Ε. Κέρκυρας