Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σύσκεψη της τοπικής ΝΔ με εμπορικούς και τουριστικούς φορείς

ΔΕΕΠ
11 Φεβρουαρίου 2022 / 18:47

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σύσκεψη με εκπροσώπους τουριστικών και εμπορικών φορέων

πραγματοποίησε το Σάββατο 29 Ιανουαρίου η επιτροπή Τουρισμού με συντονιστή τον υπεύθυνο τομέα τουρισμού Στέφανο Δημουλή, στο πλαίσιο των δράσεων που πραγματοποιεί η ΔΕΕΠ Κέρκυρας για τον τουρισμό.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν μείζονα θέματα που αφορούν το εμπόριο του νησιού, τις υποδομές οι οποίες χρειάζεται να αναπτυχθούν για να υπάρξει βιώσιμη ανάπτυξη του τουρισμού αλλά και για την βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών σε όλους τους δήμους

Κοινή διαπίστωση όλων ήταν, ότι ενώ υπάρχει εμφανής ποιοτική αναβάθμιση των τουριστικών μονάδων του νησιού καθώς και του επιπέδου επισκεπτών κατά τα τελευταία δύο χρόνια, δεν έχει γίνει κάτι ανάλογο  με νέες  ή αναβαθμισμένες υποδομές σε παρακείμενες τουριστικές επιχειρήσεις και όχι μόνο, που θα υποστηρίζουν το νέο επίπεδο πελατών που φιλοξενούνται σε αυτές .

O Κώστας Μουζακίτης (Ιόνιος Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας) ενημέρωσε τους παρόντες για τις πρωτοβουλίες που έχουν γίνει τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο για την προσέλκυση εναλλακτικών μορφών τουρισμού καθώς επίσης και events τα οποία θα φέρουν το νησί στο προσκήνιο.

Οι Ιωάννης Αλέγρης (Εμπορικός Σύλλογος) και Παντελής Γιαννούλης (Ενιαίος Φορέας Εμπορίου και Τουρισμού) μίλησαν για την έλλειψη στήριξης προς τους επιχειρηματίες ειδικά την παρούσα περίοδο όπου η αύξηση των λειτουργικών  εξόδων δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης και βιωσιμότητας των επιχειρήσεων τους.

Οι 3 φορείς θα καταθέσουν τις προτάσεις τους στην Επιτροπή Τουρισμού της ΝΔ για να ενσωματωθούν στον Στρατηγικό Σχεδιασμό Κερκύρας.

Στην σύσκεψη παρευρέθηκαν επίσης ο Σπύρος Παντελιός (Πρόεδρος ΔΕΕΠ), Ανδρέας Μέριανος (Αντιπρόεδρος ΔΕΕΠ), Ματούλα Τσιριγγάκη (Υπεύθυνη οικογενειακής πολιτικής), Αντζελίνα Αυλωνίτη (Υπεύθυνη Τουρισμού ΔΗΜΤΟ Β. Κέρκυρας),  Γιώργος Λυκαύγης (Πρόεδρος Επιτροπής Τουρισμού), Μπάμπης Βούλγαρης και Νίκος Χαλικιόπουλος (μέλη Επιτροπής Τουρισμού)