Παρασκευή 03.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αγανάκτηση τουριστικών φορέων με το πρόβλημα των κουνουπιών

Τουριστικοί φορείς
30 Ιουνίου 2023 / 10:53

«Αδικαιολόγητη η ολιγωρία που επιδεικνύει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στην αντιμετώπιση του προβλήματος στο νησί μας»

ΚΕΡΚΥΡΑ . Κοινή επιστολή υπογράφουν 6 τουριστικοί φορείς του νησιού για την παράλειψη ψεκασμών, που έχει ως αποτέλεσμα να γιγαντωθεί το πρόβλημα των κουνουπιών στο νησί. Οι φορείς ζητούν την άμεση παρέμβαση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων για την επίλυση του προβλήματος που δημιουργεί αρνητικά σχόλια από τους επισκέπτες και ταυτόχρονα αποτελεί κίνδυνο για τη δημόσια υγεία. 

Η επιστολή

Την τεράστια ανησυχία και αγανάκτηση των τουριστικών φορέων Κέρκυρας προκαλεί η αδικαιολόγητη ολιγωρία που επιδεικνύει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στην αντιμετώπιση του προβλήματος των κουνουπιών στο νησί μας.

Έως σήμερα δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες για την πραγματοποίηση των ψεκασμών (κωνωποκτονίες), με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης σοβαρών μολύνσεων. Εξαιτίας αυτού του προβλήματος γινόμαστε αποδέκτες παραπόνων και αρνητικών σχολίων για το νησί από τους επισκέπτες μας.

Καλούμε την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων να  προβεί  άμεσα στη λύση αυτού του  μείζονος  προβλήματος που αφορά τη δημόσια υγεία-αν και ήδη έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος…

Όλοι γνωρίζουμε ότι ο  έγκαιρος προγραμματισμός στην καταπολέμηση των κουνουπιών είναι  πολύ σημαντικός για να υπάρξει αποτελεσματικότητα, γι’ αυτό  η ΠΙΝ οφείλει να επιδείξει υπευθυνότητα πράττοντας άμεσα τα αυτονόητα.

Για τους φορείς,

Σπύρος Χαλικιόπουλος-Πρόεδρος Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κέρκυρας AOCTA

Περικλής Κατσαρός-Πρόεδρος  Ομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Κέρκυρας

Χαράλαμπος Βούλγαρης - Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Κκέρκυρας

Κωνσταντίνος Μουζακίτης - Πρόεδρος Ιονίου Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας

Ελισάβετ Σαββάτη - Πρόεδρος Ένωσης Διπλωματούχων Ξεναγών Ιονίων Νήσων και Δυτικής Ελλάδας

Βασίλης Βασιλάκης - Πρόεδρος Ένωσης Εστίασης Κέρκυρας