Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Βανδαλισμοί σε εκλογικά περίπτερα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ (photos)

ΝΔ
18 Ιουνίου 2023 / 15:46
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Το βράδυ του Σαββάτου 17/06 άγνωστοι προκάλεσαν φθορές στα εκλογικά περίπτερα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και της Νέας Δημοκρατίας στην Κέρκυρα.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το βράδυ του Σαββάτου 17/06 άγνωστοι προκάλεσαν φθορές στα εκλογικά περίπτερα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και της Νέας Δημοκρατίας στην  Κέρκυρα.

Στο περίπτερο του ΣΥΡΙΖΑ έγραψα συνθήματα στην πρόσοψη ενώ στο αντίστοιχο της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσαν υλικές ζημιές.

Η οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ανάρτησε στη σελίδα της στο facebook την εξής δήλωση σχετικά με το συμβάν:

«Οι μάγκες βγήκαν παγανια χθες την νύχτα. Δεν ξέρουμε αν είναι οργισμένοι έφηβοι, πληρωμένοι τραμπούκοι, ακροδεξιά κατακάθια κάθε είδους ή ο τι άλλο. Κάνει μπαμ το αποτέλεσμα του "όλοι ίδιοι είναι" , κολυμβήθρα του Σιλωάμ για οποιονδήποτε ψαρεύει στα θολά ή ιδιωτεύει. Αντίστοιχα έγιναν και στο περίπτερο της Ν.Δ εννοείται απολύτως καταδικαστέα».

O βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλ. Αυλωνίτης δήλωσε για το συμβάν:

Καταδικάζω απερίφραστα και θέτω στην κρίση των δημοκρατικών πολιτών τον βανδαλισμό του εκλογικού κέντρου  του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στο κέντρο της Κέρκυρας, τον οποίο διαπιστώσαμε σήμερα το πρωί. 

Οι ενέργειες εκφοβισμού, μίσους και βίας δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές σε μια ευνομούμενη πολιτεία. Όσοι υποδαυλίζουν, με ρητορικές μίσους, τον διχασμό στην ελληνική κοινωνία, προσφέρουν κάκιστες υπηρεσίες στη χώρα μας .

Ως ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. διαχρονικά και αδιαπραγμάτευτα έχουμε ταχθεί απέναντι σε επιθέσεις και βίαιες ενέργειες. Είναι αυτονόητο ότι τέτοιου τύπου φασιστικές πρακτικές, στρέφονται ενάντια στη Δημοκρατία και αναμένω την άμεση και απερίφραστη καταδίκη από όλα τα πολιτικά κόμματα, τους κοινωνικούς φορείς και τους πολίτες, χωρίς αστερίσκους και ελαφρυντικά.

Είμαι βέβαιος ότι η Δικαιοσύνη, στην οποία προσφύγαμε ως κόμμα, θα πράξει τα δέοντα.

Αναμένω από όλους να υπερασπιστούν μαζί μας τη Δημοκρατία, την ειρηνική συνύπαρξη, την ομαλότητα στο δημόσιο βίο, την ελεύθερη ανταλλαγή ιδεών και σκέψεων.

ΦΩΤΟ@facebook ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.