Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Παρουσιάστηκε επίσημα το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Κέρκυρα

ΝΔ
12 Απριλίου 2023 / 15:41

Ασφυκτικά γεμάτη η αίθουσα συνεδριάσεων της πρώην νομαρχίας. Στόχος η πρωτιά της ΝΔ στην Κέρκυρα στις κάλπες της 21ης Μαΐου

ΚΕΡΚΥΡΑ. Παρουσιάστηκαν και επίσημα το μεσημέρι της Μ. Τετάρτης, οι υποψήφιοι βουλευτές της ΝΔ στην Κέρκυρα από τον Πρόεδρο της ΔΕΕΠ Σπύρο Παντελιό. Η παρουσίαση έγινε στην κατάμεστη αίθουσα συνεδριάσεων της πρώην νομαρχίας, όπου τα «παρών» έδωσαν στελέχη του κόμματος στο νησί, μεταξύ των οποίων η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα και ο σύζυγός της Απόστολος Κράτσας πρώην Υπουργός της ΝΔ.



ΦΩΤΟ@ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ/ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Κέρκυρα είναι ανανεωμένο σε σημαντικό ποσοστό, καθώς με εξαίρεση τον νυν βουλευτή του νομού Στέφανο Γκίκα, όπως και τον Σπύρο Κροκίδη που έχει λάβει μέρος και στις εθνικές εκλογές του 2019, οι υπόλοιποι τρεις είναι νέοι υποψήφιοι. Αναλυτικότερα, οι υποψήφιοι της ΝΔ στην Κέρκυρα, με αλφαβητική σειρά είναι οι: Αυλωνίτη Αγγελική, Γκίκας Στέφανος, Καρύδη Εύα, Κροκίδης Σπύρος, Σπύρου Άγγελος

Η εκδήλωση έλαβε χώρα ακριβώς μια εβδομάδα πριν από την επίσημη επίσκεψη του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη στην Κέρκυρα και σημαντικού κλιμακίου Υπουργών. Ειδικότερα, η επίσκεψη έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 19 Απριλίου, όπου και θα γίνει η παρουσίαση του κυβερνητικού προγράμματος «Ελλάδα 2030».

Ισχυρή κυβερνητική εντολή

Ο κ. Παντελιός κατά τον χαιρετισμό του τόνισε πως στόχος είναι η πρωτιά της Νέας Δημοκρατίας στην Κέρκυρα, και ισχυρή Κυβερνητική εντολή στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Όπως είπε αντίπαλος δεν είναι τα υπόλοιπα κόμματα, αλλά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία στην καθημερινότητά της. Αναφέρθηκε συνοπτικά στο κυβερνητικό έργο στα τέσσερα χρόνια που η ΝΔ βρίσκεται στο τιμόνι της χώρας, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το μοναδικό κόμμα που υπόσχεται πλούσια όνειρα με φθηνά ψέματα».

Αυτοδυναμία

Τον λόγο στη συνέχεια πήραν οι υποψήφιοι, εκφράζοντας τις ευχαριστίες τους προς τον πρωθυπουργό για την τιμητική πρόταση που τους έγινε να συμμετάσχουν στα ψηφοδέλτια της ΝΔ. Όπως τόνισαν θα δώσουν την μάχη για να φέρουν στην Κέρκυρα αυτά που της αξίζουν με αυτοδύναμη κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη από την πρώτη Κυριακή. Αυτό εξάλλου, όπως τονίστηκε είναι και το διακύβευμα των εκλογών της 21ης Μαΐου. Η αυτοδυναμία.

Επιπλέον τονίστηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο αντίπαλος και ότι αυτό δεν θα πρέπει να ξεχαστεί. Οι σύντομες ομιλίες των πέντε υποψηφίων συχνά διακόπτονταν από τα χειροκροτήματα των παρευρισκομένων.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ